Danimarka’yı ziyaret eden Türk şoke eden detayı açıkladı! "Danimarka'da aileler neden çocuklarını sokakta bırakıyor?"

Danimarka’nın Kopenhang kentini ziyaret eden ‘Ahmet Aydeniz’ isimli bir sosyal medya kullanıcısı ülkede karşılaştığı çok ilginç bir bilgiyi takipçileriyle paylaştı. Aydeniz, ailelerin neden çocuklarını sokakta bıraktıklarını açıkladı. Sebebi ise herkesi şoke etti. 8 milyon izlenen videoya yorum yağdı.

Danimarka’yı ziyaret eden Türk şoke eden detayı açıkladı! "Danimarka'da aileler neden çocuklarını sokakta bırakıyor?"

Danimarka’yı ziyaret ettiği sırada sokaklarda tek başına duran bebek arabalarının fark eden bir Tük, bu durumu oldukça garipsedi. ‘Ahmet Aydeniz’ isimli bir sosyal medya kullanıcısı ülkede karşılaştığı durumu takipçileriyle paylaştı. 

"Mikroorganizmalara karşı bağışıklık kazandığını söylüyorlar"

Çocukların soğuğa karşı bağışıklık kazanması için dışarda bırakıldıklarını söyleyen Aydeniz, “Danimarkalılar çocuklarını dondurucu soğukta yalnız başlarına bırakıp soğukta uyutuyorlar. Mağazaya, kafeye, restorana öyle giriyorlar. Çocuklarını sokmuyorlar içeri. Kaçırılma korkuları yok bunu anladım ama soğuğu anlamadım. Bu durumu da araştırmalarım sonucu öğrendim. Sırf bağışıklık kazanması için dışardaki mikroorganizmalara ve soğuğa karşı. Hatta evdeyken bile balkona koyup öyle uyutuyorlar. Bu durumu doktorlar, hemşireler dahi öneriyor, soğuğa ve mikroorganizmalara karşı bağışıklık kazandığını söylüyorlar.” dedi.