Dar gelirli ailelere destek ödemeleri devam ediyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı bugün duyurdu. İşte yıl boyu verilen miktar

Ağustos ayı Aile Destek ödemeleri hakkında araştırmalar hızlandı. Devlet tarafından dar gelirli ailelere ödemeler yapılıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ağustos ayının ilk gününde destek ödemesi ile ilgili bilgilendirmede bulundu.

Dar gelirli ailelere destek ödemeleri devam ediyor! Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı bugün duyurdu. İşte yıl boyu verilen miktar

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Ağustos ayında sağlayacağı destek ödemeleri hakkında kamuoyuna bilgi vermeye devam ediyor. Bu çerçevede, farklı destek ödemeleri hesaplara yattıkça Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş açıklamalarda bulunuyor. Bakan Göktaş, bugün yaptığı açıklamada, 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuk için 380,3 milyon TL destek sağlandığını belirtti.

ANASINIFI DESTEĞİ SAĞLANDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş’ın ağustos ayının ilk gününde yaptığı açıklamaya göre, Bakanlık 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuk için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladı. Söz konusu desteğin detaylarına dair bilgi veren Bakan Göktaş “Bu doğrultuda sosyal yardım faydalanıcısı hanelerdeki 3-5 yaş aralığında çocuğu bulunan ve Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı anaokulu/anasınıfına kaydettirilen çocukların eğitim öğretim yılı içerisindeki giderlerini Bakanlık olarak üstleniyoruz. Bu kapsamda 2022-2023 eğitim öğretim yılı içerisinde 464.408 çocuğumuz için 380,3 milyon TL Anaokulu/Anasınıfı Desteği sağladık” dedi.

AĞUSTOS AYI ÖDEMELERİ

3-5 yaş arasındaki çocuklar için hayata geçirilen anasınıfı desteği ödemelerine dair Aİle ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş “Çocuklarımızın eğitim-öğretim hayatlarına hazırlanmalarında önemli olan Anaokulu/Anasınıfı Desteğimiz ile geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımızın yanındayız” derken, ağustos ayında hesaplara yatacak farklı destek ödemelerine dair de araştırmalar hız kesmeden devam ediyor. Bu çerçevede, ağustos ayı sosyal yardım ödemelerinin ne zaman verileceği merak ediliyor. Evde bakım maaşı ödemeleri genellike ay sonunda hesaplara yattığı için ağustos ayında da benzer bir sürecin işlemesi bekleniyor. Aile Destek Programı da yıl sonuna kadar uzatıldığı içni hane içinde kişi başına düşen aylık gelire göre 850 TL ile 1.250 TL arasındaki destek hak sahiplerine iletilecek.