Dar gelirli ailelere gıda yardımı yapılıyor! Aile Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu. Başvurular e-devletten yapılabilir

Ekonomik anlamda sıkıntı yaşayan kişiler için yapılan devlet yardımları kesintisiz devam ediyor. Son olarak Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli ailelere gıda yardımında bulunulacağı konusunda açıklama yaptı.

Dar gelirli ailelere gıda yardımı yapılıyor! Aile Bakanlığı müjdeli haberi duyurdu. Başvurular e-devletten yapılabilir

Devlet, sosyal yardımlar vesilesi ile dar gelirli ailelere ulaşmaya çalışıyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’ndan yeni bir açıklama daha geldi. Bakanlıktan gelen açıklamaya göre, bayram sırasında ve sonrasında yeni bir yardım uygulaması yapılacak. Ülkenin her bölgesinde ihtiyaç sahibi olan vatandaşlar, e – Devlet üzerinden bu bayram yardımını talep edebilecekler. Bakanlığın duyurusuna göre başvurular başladı.

GIDA YARDIMI YAPILACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yeni bir yardım duyurusunda bulundu. Bakanlığın yapmış olduğu duyuruya göre, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı yapılacak. Bakanlığın duyurusuna göre, hanede kişi başına düşen gelir seviyesi asgari ücretin 3’te 1’inin altında kalanlar, yani gelir seviyesi 2 bin 835 bin TL’nin altında olan kişiler, bu yardımdan faydalanabilecek. Ayrıca yardımdan faydalanmak isteyen kişilerin, herhangi bir sosyal güvencesinin de olmaması isteniyor.