Dar gelirli vatandaşın yüzü gülecek! Aile Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi geldi! Ödemeler başlıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, haziran ayı için vatandaşlara müjdeli haberi verdi. Bakanlık tarafından yapılacak yardım ödemelerine başvurular başladı. Peki bu ödemeden yararlanmak isteyenler başvuruları nasıl yapılıyor? İşte ayrıntılar...

Dar gelirli vatandaşın yüzü gülecek! Aile Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi geldi! Ödemeler başlıyor

Milyonlarca vatandaşımızı ilgilendiren haziran ayı müjdesi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, haziran ayından itibaren vatandaşlara ödenecek destek ödemeleri hakkında başvuru sürecini başlattı. Başvuru sürecinin başlamasından sonra vatandaşlar başvuruların nasıl yapılacağını araştırmaya başladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından duyurulan bu yardıma başvuru yapmak ve başvurunun kabul edilmesi için belli şartların sağlanması gerekiyor. Yardım için ilk bakılan şartlardan birisi de kişinin ve hanenin genel durumu. Belli bir sınırın altında yaşayan aileler, bu yardımdan kolaylıkla faydalanabilecek.

BAŞVURU ŞARTLARI AÇIKLANDI

Yardım için diğer şartlar arasında, başvuran kişinin 18 yaşından büyük olması bekleniyor. Ayrıca kişinin ikametgah adresinin ülke sınırları içerisinde ve güncel olması istenmekte. Yine bir başka şart, başvuru yapan kişinin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması. Son olarak, yardım talebinde bulunmak için, son 15 gün içerisinde başka bir sosyal yardım için başvuru yapmamak da bir başka aranan şart olarak görülüyor. Bu şartları taşımayan kişilerin başvuruları, değerlendirmeye bile alınmamakta.

E-DEVLET KAPISINDAN BAŞVURU YAPILABİLİR Mİ?

Başvuru yapmanın en kolay yolu ise e – Devlet sisteminden giriş yapmak. Kişiler, e – Devlet şifreleri ve T.C. kimlik numaraları ile sisteme giriş yaptıktan sonra, şartları taşıdıkları sosyal yardım paketine başvuruda bulunabilirler. Bu işlemi yaparken, kişilerin ekranda görülen formda istenen bilgileri, doğru ve eksiksiz bir biçimde girmesi gerekiyor.

Yardımlara başvuru yapabilmek için bir diğer yol ise kişilerin ikametgahlarının bulunduğu yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına müracaat etmesi. Yardım almak isteyenler, buraya giderek, başvuru işlemlerini gerçekleştirebilirler.