Datça'da orman yangını: Yangın yoğun çalışmanın ardından söndürüldü

Muğla'nın Datça ilçesinde akşam saatlerine doğru ormanlık alanda yangın çıktı. Alevlere havadan ve karadan müdahale edildi. Yangın yoğun çalışmanın ardından söndürüldü.

Yangın, Datça ilçesi Kargı mevkiinde saat 18.30 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, ormanlık alanda henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Yangının ihbar edilmesi üzerine bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

Datça’nın Kargı mevkiinde akşam saatlerinde çıkan orman yangının söndürülmesi için ekipler yoğun çaba sarf etti. Rüzgarın da şiddetiyle yerleşim yerlerini tehdit eden alevlerin söndürülmesi için Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne 6 uçak, 10 helikopter, 50 arazöz ve 250 personel ile yangına müdahale etti.

YANGIN SÖNDÜRÜLDÜ

Alevlerin yerleşim yerlerine ulaşmadan kontrol altına alınması için ekipler yoğun çaba sarf ederken, Datça Liman Başkanlığı’nın talimatı ile yangın söndürme uçak ve helikopterlerinin rahat su alabilmesi için sahil güvenlik ekiplerince İnceburun ve Karaincir mevkileri arası deniz trafiğine kapatıldı. Yangın yoğun çalışmanın ardından söndürüldü.