Davutoğlu'ndan dikkat çeken CHP açıklaması! "En son tercihimdi"

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine dair yaptığı açıklamada, "En son tercihimdi Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden girmek." ifadelerini kullandı. Seçimlerde 10 milletvekili kazanmasıyla ilgili eleştirilere de yanıt veren Davutoğlu, "10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık yaptım." dedi.

Davutoğlu'ndan dikkat çeken CHP açıklaması! "En son tercihimdi"

Mayıs ayında yapılan seçimlere ilişkin açıklamalarda bulunan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, seçimlere CHP listelerinden girmesinin nedenini anlattı.

Gazeteci Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Davutoğlu, CHP listelerinden seçime girmenin son tercihi olduğunu söyledi.

Davutoğlu'nun açıklamaları şöyle:

En son tercihimdi Cumhuriyet Halk Partisi listelerinden girmek. 3 parti gelin birlikte girelim dedim. İYİ Parti’ye teklif götürdüm. Bu sağ seçmen CHP’ye oy vermez, beraber olalım dedim. Partilerimiz arasında görüşmelerimiz oldu. DEVA, Saadet, Gelecek olmayınca İYİ Parti ile de konuştum. Sonra Saadet’le tekrar konuştuk DEVA’yı ikna edebilmek için. Bütün yolları denedim. Kimse dönüp de bizim oportünist bir tavır sergilediğimizi iddia edemez.

'10 MİLLETVEKİLİ İLE ÖLÇÜLEMEYECEK BİR FEDAKARLIK BU'

Ahmet Davutoğlu ayrıca kendisine yönelik hiç oy almadan 10 milletvekili kazandı iddialarına yanıt verdi. Davutoğlu, ‘Ben entelektüel, akademik ve siyasi, toplumsal bakımdan en büyük fedakarlığı yaptım. 10 milletvekili ile ölçülemeyecek bir fedakarlık bu.’ ifadelerini kullandı.