Dayanılmaz sıcaklarda toplu taşımada herkes aynı konudan şikayetçi: Zabıta ekipleri denetime çıktı

Hava sıcaklarının dayanılmaz noktaya gelmesiyle birlikte gün içinde seyahat eden vatandaşların da şikayet konuları arasında 'otobüs klimalarının açılmaması' üst sıraya çıktı. Osmaniye'de zabıta ekipleri araçlarda klima denetimi gerçekleştirdi.

Dayanılmaz sıcaklarda toplu taşımada herkes aynı konudan şikayetçi: Zabıta ekipleri denetime çıktı

Osmaniye Belediyesi, rutin kontrollerin yanı sıra vatandaşlardan gelen şikâyetler üzerine kent merkezinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında klima denetimi yaptı. Trafik Zabıta ekiplerince yapılan denetimlerde araçların klimalarının çalışıp çalışmadığı kontrol edilirken, araç içerisinde genel temizlik kontrolü de yapıldı.

Dayanılmaz sıcaklarda toplu taşımada herkes aynı konudan şikayetçi: Zabıta ekipleri denetime çıktı - Resim : 1

CİMER'E KLİMA ŞİKAYETLERİ GELİYOR

Kent genelinde faaliyet gösteren toplu taşıma araçlarında rutin olarak klima ve genel temizlik kontrollerini yerine getiren Osmaniye Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı Trafik Zabıta ekipleri, Akıllı Kent Otomasyon Sistemi (AKOS), Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi (CİMER) ve çağrı merkezine gelen şikâyetler üzerine toplu taşıma araçlarında klima denetimlerini sıklaştırdı. Bu çerçevede toplu taşıma araçlarını kullanan vatandaşların sıcak havalarda mağduriyet yaşamamaları için gelen şikâyetleri değerlendiren ekipler, kent genelinde belirli noktalarda denetim yaptı.

 

EKİPLER DENETİMİNE ÇIKTI

Hizmette olan toplu taşıma araçlarını tek tek durduran ekipler, araç içerisine girerek klimaların çalışıp çalışmadığı kontrol etti. Araç içerisinde yapılan kontrollerin ardından kliması zayıf çalışan ya da araç içerisindeki soğutma fanlarının bazılarında sorun olduğu tespit edilen araçların şoförlerine sorunların giderilmesi noktasında uyarılarda bulunuldu.

Öte yandan kent genelinde yapılan denetimlerde özel halk otobüsü şoförlerine genel temizlik konularında da uyarılarda bulunan ekipler, denetimlerin sıklıkla devam edeceğini ifade etti.