DeepMind’ın kurucusu Microsoft AI’nin başına geçti

Microsoft, yapay zeka alanındaki liderliğini pekiştirmek için yeni bir organizasyon olan Microsoft AI platformunu oluşturdu. DeepMind ve Inflection kurucularından Mustafa Süleyman, Microsoft'un yeni "Microsoft AI" bölümünün başına getirildi.

DeepMind’ın kurucusu Microsoft AI’nin başına geçti

Mustafa Süleyman, Microsoft AI'nin İcra Kurulu Başkanı ve CEO'su olarak görev alırken, Karén Simonyan da Baş Bilimci olarak yer alacak.

Microsoft'un bu hamlesiyle, yapay zeka alanında önde gelen araştırmacılar ve mühendisler de takıma katılarak şirketin inovasyon yeteneklerini daha da güçlendirecek. Bu yeni ekibin, tüketici yapay zeka ürünleri ve araştırmaları alanında önemli katkılar yapması bekleniyor.

MUSTAFA SÜLEYMAN KİMDİR?

Ağustos 1984 doğumlu olan Mustafa Süleyman CBE, Google tarafından satın alınan ve şu anda Alphabet'in sahibi olduğu yapay zeka şirketi DeepMind'ın kurucu ortağı ve eski uygulamalı yapay zeka başkanıdır. Şu anda aktif olarak Inflection AI adlı girişiminin başında bulunmaktadır.

Süleyman'ın babası Suriye asıllı bir taksi şoförü, annesi ise İngiliz asıllı bir hemşiredir. London Borough of Islington'da bulunan Caledonian Road'da ebeveynleri ve iki küçük erkek kardeşiyle birlikte büyümüştür.

Eğitim hayatına Thornhill İlkokulu'nda (Islington'da bir devlet okulu) başlayan Süleyman, daha sonra Barnet'te bulunan Queen Elizabeth's School adlı erkek dil okuluna gitmiştir. Bu dönemde, en yakın arkadaşı Demis'in küçük erkek kardeşi aracılığıyla DeepMind'in kurucu ortağı Demis Hassabis ile tanışmıştı.