Değer miydi? Tayvanlı genç para uğruna ayaklarını kaybetti

Gün geçmiyor ki akıllara durgunluk veren bir olay yaşanmasın... Bu kez adres Tayvan. Ülkede, soyadının Chang olduğu aktarılan 24 yaşındaki bir genç, 1 milyon sterlin için bacaklarını 10 saat boyunca -78,5 derecelik buz kovasında bekleterek ayaklarını kaybetti.

Değer miydi? Tayvanlı genç para uğruna ayaklarını kaybetti

Sabah'ta yer alan habere göre soyadının Chang olduğu bildirilen bir adam, donma sebebiyle çift ayağını da kaybetti. Fakat bu amputasyon işleminin ardından oldukça ilginç bir sebep bulunuyor. Chang, 1 milyon £'dan (yaklaşık 40 milyon TL) fazla "para sebebiyle" bu kuru buz dolu bir kovada bacaklarını saatlerce bekleterek bu sonuca sebep oldu. 

Tayvanlı 24 yaşındaki genç, geçen Şubat ayında donma nedeniyle uzuvları kesildiği için bacaklarını "kasıtlı olarak" bir buz kovasına daldırmakla suçlandı. Bacaklarının 10 saat boyunca -78,5 derecelik suya batırıldığı bildirildi ve iddiaya göre bu eyleminin sebebi 1 milyon sterlinlik bir sigorta ödemesi kazanmaktı.

Bu arada şüpheli, sadece birkaç gün önce de kuzey Tayvan'da meydana gelen bir scooter kazası sırasında donma nedeniyle yaralandığını iddia etmişti. Ancak Taipei Bölge Savcılığı'na göre Liao (24) adlı bir suç ortağı, kendisine yardım etmişti.

İddiaya göre Chang'ı kablo bağlarıyla bir sandalyeye bağlamadan önce plastik kovayı doldurmasına yardım etti. Savcının 14 Mart tarihli açıklamasında Liao'nun her şeyi 27 Ocak 2023 sabah saat 02.00 ile öğlen arasında belgelediği iddia ediliyor.

Şüphelilerin, Chang'ın alt bacaklarını kaybetmesinden bir ay sonra bir sigorta şirketinden 5.489 £ (224.000TL) 'dan fazla talepte bulunduğu duyuldu. Ancak diğer dört sigorta şirketinin ödeme yapmak istemediği bildirildi. 

Tayvan Kriminal Soruşturma Bürosu (CIB), Chang'ın 'scooter yolculuğundan' sadece birkaç gün önce yüksek ödemeli bir dizi sigorta paketi aldığını söyledi. Bir CIB sözcüsü; Tayvan'ın subtropikal bir bölge olduğunu, düzlüklerde doğal iklim faktörlerinden dolayı amputasyon gerektirecek ciddi bir donma vakası bilinmediğini dile getirdi.

Scooter yolculuğunun yapıldığı günden itibaren CIB, sıcaklıkların 6,1°C ile 17°C arasında olduğuna ve bu sıcaklığın donmaya neden olamayacak kadar yüksek olduğuna dair kanıtlar sundu. CIB ayrıca, Chang'in tedavi gördüğü hastaneden elde edilen fotoğrafların, tipik donma mağdurları için olağandışı olan 'simetrik' yaralanmaları gösterdiğini de ortaya çıkardı.

Görüntüler, Chang'ın yaralandığı sırada çorap veya ayakkabı giymediğini öne sürdü; bu da araştırmacıların, meydana gelen amputasyonun sebebinin 'insan yapımı' olduğu fikrini güçlendirdi.

Geçen yıl yapılan bir baskın sırasında polis, Chang'ın kullanmış olabileceği kovanın yanı sıra kuru buz olan kutuyu da buldu. Görünüşe göre Chang ve Liao bir zamanlar birlikte okula giden çocukluk arkadaşlarıydı. İkili şimdi sigorta dolandırıcılığı ve sigorta dolandırıcılığına teşebbüsle suçlanıyor.