Demir Kubbe İsrail'i vurdu

İsrail'in Gazze Şeridi'nde başlattığı saldırılarda çok övdükleri Demir Kubbe isimli savunma sistemi yetersiz kaldı. Atılan roketleri imha edemeyen Demir Kubbe, İsrail'i vurdu.

İsrail tarafından Gazze Şeridi'nde başlayan bombardımanların ardından tüm dünyadan tepkiler yükselmeye devam ediyor. Filistin'den ise İsrail'e doğru atılan füze ya da roketler, Demir Kubbe hava savunma sistemi tarafından engelleniyor.

DEMİR KUBBE İSRAİL'İ VURDU! 

Bununla birlikte söz konusu hava savunma sistemi, atılan roketleri engellemekte zaman zaman başarısız oluyor. Sosyal medyada paylaşılan ve iki farklı açıdan çekilen görüntülerde, atılan roketleri imha edemeyen Demir Kubbe, İsrail'i vurdu. Demir Kubbe füzelerinin Tel Aviv'e düştüğü belirtilirken, yaşanan panik kameralara yansıdı.

ROKET ATIŞLARI KARŞISINDA ZORLANDI

İsrail'in hava savunma sistemi Demir Kubbe (Iron Dome), son İsrail-Filistin çatışmasında atılan füze ve roketleri çok etkili bir şekilde önleyebilse de yoğun roket atışına maruz kalması ve operasyonel olarak kısıtlı olması nedeniyle zorlandı.

Özellikle farklı alanlardan eş zamanlı seri füze veya roket atışlarıyla sistemin doyuma ulaşması halinde, Demir Kubbe kalkanı yetersiz kalabiliyor.

Ayrıca saldırıyı yapanların silah ve mühimmat konusunda envanterini genişletmesiyle de İsrail'i hedef alan mühimmatın tespit ve imhası için etkin biçimde çalışması zor hale geliyor.