Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan 23 Nisan mesajı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla sosyal medya hesabından kutlama mesajı paylaştı.

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal'dan 23 Nisan mesajı

Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Uysal, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, insanlar için en büyük armağanın hürriyet olduğunu ve ulusal egemenlik bayramını çocuklara armağan etmenin mahiyetinin de bundan kaynaklandığını belirtti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Şimdiye kadar milletimizin başına gelen bütün felaketler kendi talih ve geleceklerini başka birisinin eline terk etmesinden kaynaklanmıştır. Bu kadar acı tecrübeler geçiren Milletin bundan sonra egemenliğini bir kişiye vermesi kesinlikle mümkün olmayacaktır" sözünü paylaşan Uysal, "Büyük Millet Meclisinin mahiyetini ifade etmiş, varlığı ile ve ulusal egemenliğin tesisi ile bugünün insanımıza, geleceğimiz olan çocuklarımıza neden armağan edildiğini de en güzel biçimde anlatmıştır. Milletçe yaşadığımız badirelerin sebebinin bir Milletin, kah binlerce kah milyonlarca insanın kaderinin tek bir kişinin keyfiyetine, inisiyatifine terk edilmesi olduğu yadsınamaz bir gerçektir." ifadesini kullandı.

Atatürk ve mücadele arkadaşlarının, Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni açmasının, milletin bu topraklarda ilelebet varlığı için, milletin bekası için en önemli aşama olduğunu vurgulayan Uysal, çocukların, kardeşlik ve özgürlük duygularıyla yaşayabilecekleri, özlemi duyulan tam demokratik bir Türkiye dileğiyle 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutladı.

Gültekin Uysal, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere bu mücadeleye emek veren mücadele arkadaşlarını saygıyla andı.