Deniz çekilmesi deprem habercisi mi? Deniz suyu neden çekilir? Marmara’da deniz neden çekildi?

Deniz çekilmesi neye işarettir? Deniz suyu neden çekilir? soruları Marmara Denizi’nde deniz suyunda meydana gelen değişikliklerin ardından gündem oldu. Avcılar, Tekirdağ ve Silivri’de yaşanan deniz çekilmesinin ardından sosyal medyada pek çok paylaşım yapıldı. Kandilli Rasathanesi konu ile ilgili açıklama yaptı. Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür’den “klimatolojik ve oşinografik olayların sonucudur” açıklaması geldi. Peki, Deniz çekilmesi nedir? Deniz çekilmesi neye işarettir? Deniz çekilmesi depr

Deniz çekilmesi deprem habercisi mi? Deniz suyu neden çekilir? Marmara’da deniz neden çekildi?

Marmara Denizi’nde özellikle İstanbul’un Silivri ve Avcılar ilçelerinde yaşanan deniz çekilmesi pek çok kişide paniğe neden oldu. Depremin konuşulduğu bu zamanda deniz suyunda meydana gelen değişikliklerin fotoğrafları sosyal medyada yayıldı. Deniz çekilmesinin deprem işareti olup olmadığı ve neden deniz suyu seviyelerindeki değişikliğin nedeni sıklıkla sorgulandı. Özellikle, 15 ila 25 metreyi bulan deniz çekilmelerinde sahil şeridinde neredeyse kayalıkların tamamı ortaya çıkardı. Endişeye neden olan olay ile ilgili hem Kandilli hem de uzmanlardan açıklamalar geldi.

DENİZ ÇEKİLMESİ DEPREM HABERCİSİ Mİ?

Ece Üner ile tv100 deprem özel yayınına konuk olan Bilim Akademisi üyesi  ve yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, “Bunun depremle ilgisi olduğunu düşünmüyorum. Bu klimatolojik ve oşinografik olayların sonucudur. Denizdeki dalgaların, hava basıncının denizde yaptığı çekilmelerdir. Bu çok yaygındır. Depremle hiçbir ilgisi olduğunu sanmıyorum, endişe edecek bir durum görmüyorum” diye konuştu.

KANDİLLİ DENİZ ÇEKİLMESİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMA YAPTI

Kandilli Rasathanesi, sosyal medya hesabından deniz çekilmesiyle ilgili açıklama yaptı.

Marmara Denizi'nde deniz suyu seviyesinde meydana gelen değişikliğin tektonik-deprem kaynaklı olmadığı belirtilen açıklamada "Basınç farkından kaynaklı meteorolojik bir olaydır." denildi.