Denizden cansız bedeni çıkarılan gencin boğulduğu düşünülmüştü, cinayete kurban gittiği anlaşıldı

Geçtiğimiz günlerde Erdek'te boğulma ihbarı üzerine denizden cansız bedeni çıkarılan Abdülillah Karakaş'ın öldürüldüğü ortaya çıktı.

Denizden cansız bedeni çıkarılan gencin boğulduğu düşünülmüştü, cinayete kurban gittiği anlaşıldı

16 Ağustos'ta sabaha karşı 05.00 sularında Balıkesir/Erdek Ocaklar Kırsal Mahallesi'nde, bir kişinin boğulduğuna dair gelen ihbarla ekipler harekete geçmiş, 25 yaşındaki Abdülillah Karakaş'ın denizde cansız bedenine ulaşılmıştı.

Şanlıurfa doğumlu Abdülillah Karakaş'ın cesedi kat'i ölüm sebebinin belirlenmesi için Bursa Adli Tıp Kurumuna gönderilmesinin ardından adli tıp kurumu gerekli çalışmaları tamamlayıp ölüm raporunu hazırlarken, gencin cenazesi defin işlemleri için Şanlıurfa'ya sevk edildi.

CİNAYETE KURBAN GİTMİŞ

Gizli bir tandığın polise verdiği ifadede, Alkollü şekilde Ocaklar iskelesinden suya düşüp boğulduğu düşünülen Abdülillah Karakaş'ınaslında bir cinayete kurban gittiği anlaşıldı. Gizli tanık ifadesinde ayrıca, Karakaş'ın birileri tarafından denize atıldığını, çıkmak için çabaladığında ise kafasına bir şişe vurularak denize batması sağlandığını anlattı.

Denizden cansız bedeni çıkarılan gencin boğulduğu düşünülmüştü, cinayete kurban gittiği anlaşıldı - Resim : 1

Erdek Cumhuriyet Savcılığı cinayetle ilgili soruşturmayı derinleştirerek ilk aşamada 3 kişiyi gözaltına aldı. Erdek Cumhuriyet savcılığı, gözaltı süreci ve soruşturma dahilinde Abdülillah Karakaş’ı öldürdükleri gerekçesi ile mahkemeye sevk ettiği 3 kişiden biri olan Tutku Balcı (30) tutuklandı, diğer 2 kişi ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı. Savcılığın Ocaklar'da yaşanan olayın boğulma değil, cinayet olarak hazırladığı iddia dosyasında cinayette adı ismi geçen 2 kişinin ise hala arandığı öğrenildi.