Denizi olmayan Sivas’ta ilginç olay: Vatandaşlar faydalansın diye yapay göl yaptı! Ceza aldı, mahkemelik oldu

Sivas’ın Şarkışla ilçesi Gümüştepe köyünde yaşayan Adil Avcı, tarlasını sulamak ve diğer vatandaşlar faydalansın diye yapay göl yaptı. Yapay göl için köy muhtarlığı gölün köyün mera arazisini işgal ettiği, suyun köye ulaşmadığını ve hayvanların susuz kaldığı gerekçesiyle şikâyette bulundu.

Denizi olmayan Sivas’ta ilginç olay: Vatandaşlar faydalansın diye yapay göl yaptı! Ceza aldı, mahkemelik oldu

Sivas’ın Şarkışla ilçesi Gümüştepe köyünde yaşayan Adil Avcı’nın köyüne yaptırdığı yapay göl mahkemelik oldu.

Avcı, köyün merasını işgal ettiği suçlaması ile yargılandığı mahkemede 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Hapis cezası 3 bin 600 TL para cezasına çevrildi.

Gölün kaldırılmaması üzerine köy muhtarlığı yeniden şikâyette bulunarak, durumu bir kez daha mahkemeye taşıdı. Mahkeme sürecinin devam ettiğini belirten Avcı, göletin kimseye zararı olmadığını söyledi.

Denizi olmayan Sivas’ta ilginç olay: Vatandaşlar faydalansın diye yapay göl yaptı! Ceza aldı, mahkemelik oldu - Resim : 1

“KİMSEYE ZARARI YOK”

Yapay gölden herkesin yararlandığını belirten Adil Avcı, “Bu gölü balık yetiştirmek ve vatandaşın gelip burada piknik yapması için oluşturduk. İlk başlangıçta burada su yoktu, sadece bir çeşmenin suyu vardı. Bu alanı kendi imkanlarımla kepçe ile kazdırdım ve kazdıkça tabandan su çıkmaya başladı” dedi.

Denizi olmayan Sivas’ta ilginç olay: Vatandaşlar faydalansın diye yapay göl yaptı! Ceza aldı, mahkemelik oldu - Resim : 2

Gölden herkesin yararlandığını belirten Avcı, köy muhtarlığının gölü istemediğini belirtti.