Hamsinin kilosu 10 liranın altına düştü

Denizlerde 4 aydır açık olan balık av sezonunda hem vatandaşın hem balıkçıların yüzü gülüyor. Hamsinin kilosu 10 liranın altına düştü.

Hamsinin kilosu 10 liranın altına düştü

Denizlerde 4 aydır süren balık av sezonunda son haftalar hamsi bolluğu yaşanıyor. Ortahisar ilçesindeki Trabzon Balık Pazarı'nda istavrit ve mezgitin kilogramı 10-15, hamsinin 7,5-10, çinekopun ise 30-40 lira oldu.

Moloz mevkisinde balık satışı yapan Münir Yılmaz, İstavrit, levrek, çupra, somon, çinekop, mezgit ve barbunya gibi balıkların her zaman tezgahlarda olduğunu söyledi. 

Yılmaz, "Fiyatlar geçen yıllara göre biraz yüksek ama hamsi çok uygun, 10 liraya satıyoruz. Ankara, İzmir ve İstanbul fiyatlarından yaklaşık 15 lira daha ucuz. Vatandaşlar bu fırsatı kaçırmasın" dedi.

"Palamut daha az"

Yılmaz, hamsinin fiyatının akşama kadar daha da düşebileceğini ifade ederek, geçen yıllara oranla bu sezon palamudun daha az olduğunu kaydetti.

Mehmetcan Örseloğlu ise bu yılın bolluk ve bereket yılı olduğuna işaret ederek, sözlerine şöyle devam etti:

Av yasağının ardından hem hamsi hem de istavrit denizden oldukça güzel çıkıyor, her gün tezgahları süslüyor. Ancak palamutta beklediğimiz olmadı. Tabii hamsi ve istavritin bol oluşu vatandaşın da yüzünü güldürüyor. Satışlardan memnunuz, vatandaşların alım gücüne karşılık veriyoruz. Vatandaşlar, bol bol hamsi alarak tüketsin.