Denizli'de asfalt eriten sıcak!

Mevsim normallerinin üstünde seyreden hava sıcaklıkları Denizli-Antalya kara yolunun bazı bölümlerinde asfaltın erimesine, sürücülerin zor anlar yaşamasına neden oldu

Denizli'de asfalt eriten sıcak!

Mevsim normallerinin 7-8 derece üzerinde seyreden hava sıcaklığı, 35 dereceye kadar ulaşınca, Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran mevkisi ile bazı ilçe yollarında asfalt eridi.

Asfaltın eridiği bölgelerde yolun kayganlaşması nedeniyle trafik yavaşladı.

Karayolları ekipleri de erime yaşanan bölgede asfalt üzerine kum dökerek önlem alıyor.

Vatandaşlar, mayıs ayı olmasına rağmen aniden artan sıcaklığın asfaltı eritmesinin şaşırtıcı bir durum olduğunu söylüyor.

Sokak hayvanları için bir kap su

Ani sıcaklık artışından sokak hayvanları da nasibini aldı. Bazı vatandaşlar sokak hayvanları için su kapları koyarak önlem alıyor.

“Biz nasıl susuyorsak onlar da susuyorlar”

Denizli'de yaşayan Semih Çalışkan da sokak hayvanları için daha özverili olunması gerektiğini belirterek, “Baya sıcaklık arttı zaten. İnsanlar da fark etmiştir zaten bunu. Dereceler baya arttı. Köpekler için de yardımda bulunmanızı istiyorum herkes için. Havalar çok sıcak olduğu için çok aşırı susuyorlar. Biz nasıl susuyorsak onlar da susuyorlar. Nasıl biz acıkıyorsak onlar da acıkıyorlar. O yüzden belirli yerlere su kapları, yemek kapları koyup içlerine günlük su doldurursanız bu konuda çok seviniriz. Çok yardımınız olur. Biz de mutlu oluruz. Onlar da mutlu olur. Hem de yardımlaşmış oluruz. Çok faydasını görürüz” diye konuştu.