İşkence gibi gelenek!

Denizli’de yapılan bir düğünde damat, 1,5 ton ağırlığındaki gelin arabasını halatla yaklaşık 100 metre çekerek baba evinin önüne getirdi.

İşkence gibi gelenek!

Denizli'de, geçtiğimiz hafta sonu yapılan düğünde Gürhan ve Ayşe Arslan dünya evine girdi.

Yapılan düğünde töreninde damadın yerine getirdiği gelenekler ise görenleri güldürürken düşündürdü. Düğünde gelin evinden, gelini alan damat Gürhan Arslan dönüşte baba evinin olduğu sokağın girişinde durduruldu.

İşkence gibi gelenek! - Resim : 1

Gelin arabasından inen damada akrabalarınn verdiği halat şok etti. Geleneklere göre yapılan düğünde, damat aldığı halatı yaklaşık 1,5 ton ağırlığındaki gelin arabasının çeki demirine bağladı. Ardından gelin Ayşe Arslan aracın arka koltuğuna, sağdıç Gökhan Arslan ise ön koltuğa oturdu. Damat Gürhan Arslan ise başka bir akrabalarının direksiyonuna geçtiği gelin arabasını davul, zurna eşliğinde halatla çekmeye başladı.

Damat Arslan gelin arabasını yaklaşık 100 metre çekerek baba evinin önüne getirdi. Kan ter içinde kalan damadın bu halini gören davetliler ise kahkahalar ile güldü. Damat Arslan ardından dualar eşliğinde gelin Ayşe Arslan’ı araçtan indirdi. Sonrasında ise davetlilere yemek ikramında bulunuldu.

İşkence gibi gelenek! - Resim : 2

Düğünün akşamında ise damada yapılan eziyeti unutturmak manasında biberon ve oyuncuklarla süslenmiş şemsiye hediye edildi.

Duyanları şaşkına çeviren adete yerine getirerek dünya evine giren damat Arslan “Eşimle birlikte mutlu bir gün geçirdik” ifadelerini kullandı.

Gelin Arslan ise "Çok güzel bir damat eziyeti gördük, emeği geçen herkese teşekkür ederiz” sözleri ile herkesi gülümsetti.

İşkence gibi gelenek! - Resim : 3