Afet Bakanlığı mı kurulacak? Yeni bakanlık mı geliyor? Deprem Bilim Kurulu mu oluşturulacak?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yaşanan yıkım ve büyük can kaybı başta deprem olmak üzere afetlere karşı yeni tedbirleri zorunlu kılıyor. AK Parti deprem, sel gibi afetler için harekete geçti. Pandemide kurulan bilim kurulunun aynısı deprem için de oluşturulacak. Afet Bakanlığı ile sürekli aktif görev yapacak Deprem Bilim Kurulu'nun hayata geçirilmesi için çalışmalar başladı. Peki, Afet Bakanlığı mı kurulacak? Yeni Bakanlık mı geliyor? Deprem Bilim Kurulu kurulacak mı?

Afet Bakanlığı mı kurulacak? Yeni bakanlık mı geliyor? Deprem Bilim Kurulu mu oluşturulacak?

Kahramanmaraş depremleri Türkiye’yi yasa boğdu. On binlerce can kaybı yaşanırken binlerce bina da depremde yok oldu. Türkiye’nin deprem gerçeğini ve bina güvenliğini hatırlatan deprem felaketinde alınacak tedbirlerin önemi bir kez daha anlaşıldı. Afet bölgesi için yeni tedbirler alınırken AK Parti Afet Bakanlığı ile sürekli aktif görev yapacak Deprem Bilim Kurulu'nun hayata geçirilmesi için çalışma yapıyor.

AFET BAKANLIĞI MI KURULACAK?

Seçimlere kısa bir süre kala AK Parti gündeminin depremin yaralarının sarılmasına yönelik çalışmalar olacağı konuşuluyor. Tüm hazırlıklarını yeniden gözden geçirmeye başlayan parti, kampanya içeriklerinin tamamını askıya aldı. Seçim çalışmalarında depremin yaralarının sarılması ön planda olacak. Türkiye’nin deprem gerçeğinin göz ardı edilemeyeceği bununla ilgili Afet Bakanlığı’nın kurulması çalışmaların başlatılacağı kulislerde konuşuluyor. Doğal afetlerde ön planda olan AFAD’ın Bakanlığa dönüştürülüp dönüştürülmeyeceği ile ilgili net bir bilgi yok.

DEPREM BİLİM KURULU MU OLUŞTURULACAK?

Yıkıcı depremlerin ardından tıpkı Koronavirüs Bilim Kurulu gibi ‘Deprem Bilim Kurulu’ oluşturulacak ve görevi sürekli hale gelecek. Deprem sonrasında alınacak kararlar uzmanların önerileri doğrultusunda yerine getirilecek.