Deprem bölgesi Adıyaman’a uzmanından önemli uyarı!

Kahramanmaraş depreminin ardından afet bölgelerinde şebeke suyu uyarısı yapılmıştı. Felaketin üzerinden 11 gün geçmesine rağmen Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, testlerde temiz çıkan şehir şebeke suyunun sadece temizlikte kullanılması uyarısında bulundu.

Deprem bölgesi Adıyaman’a uzmanından önemli uyarı!

Merkez üssü Kahramanmaraş Pazarcık olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma ve can kayıplarına yol açtı. Hasar gören illerden olan Adıyaman’da ise felaketten hemen sonra şebeke suyu içmeyin uyarısı yapılmıştı. Felaketten 11 gün geçmesine rağmen suyun hala içilmemesine ilişkin tekrar bilgilendirme yapıldı.
 
Adıyaman Belediye Başkanı Dr. Süleyman Kılınç, testleri temiz çıkan şehir şebeke suyu konusunda vatandaşları uyardı. Kahramanmaraş merkezli 2 depremin ardından şu ana kadar 9 mahalleye su verildiğini söyleyen Kılınç, yapılan testlerinin olumlu çıktığını fakat buna rağmen vatandaşların suyu sadece temizlik yapmak için kullanması tavsiyesinde bulundu.
 
“ŞEBEKE SUYU İÇMEYİN”

Testleri temiz çıkmasına rağmen şebeke suyunun sadece temizlikte kullanılmasını söyleyen Kılınç, “En azından yaşayan insanlarımızı salgından, enfeksiyonlardan korumak için ciddi gayretimiz var. Bu anlamda şehrin ancak yüzde 40’ına su verebildik. İnşallah peyderpey bunu arttırmaya çalışacağız çünkü temiz su olmazsa, temizlik olmazsa hastalık artma ihtimali çok yüksektir. Şu anda sularımız temiz ama yine de diyoruz ki verdiğimiz sular temiz ama yine de bir takım çatlaklıklar olabilir, çok fazla enkaz olduğu için, bulaşı riski vardır. Her ne kadar testler temiz de olsa bunu daha çok temizlik anlamında kullanalım, içme maksatlı kullanmayalım, daha çok hazır su tüketelim diye vatandaşlarımızı uyarıyoruz" ifadelerini kullandı.