Depremzedeler ücretsiz ilaçları nereden alabilecek? Eczaneler nerede, eczaneler açık mı? Sahra eczaneleri ücretsiz ilaç başvurusu nasıl yapılır?

Deprem bölgelerindeki en büyük sorunlardan biri de kronik hastalığı olan depremzedelerin ilaç temin süreci olmuştu. Kahramanmaraş başta olmak üzere Hatay, Gaziantep, Malatya, Adıyaman, Şanlıurfa’da 25 sahra eczanesi ücretsiz ilaç veriyor. Peki, Depremzedeler ücretsiz ilaçları nereden alabilecek? Deprem bölgesinde eczaneler nerede, eczaneler açık mı? Depremzedelerin kronik ilaçları nasıl alınır? Sahra eczaneleri ücretsiz ilaç başvurusu!

Depremzedeler ücretsiz ilaçları nereden alabilecek? Eczaneler nerede, eczaneler açık mı? Sahra eczaneleri ücretsiz ilaç başvurusu nasıl yapılır?

Depremin yaraları sarılmaya devam ederken deprem bölgesinde eczane sıkıntısı kurulan 25 sahra eczanesi ile çözüldü. Kronik hastalığı olanlar ücretsiz ilaçlarını temin edebiliyor.

Türk Eczacılar Birliği Merkez Heyetinde görevli Prof. Dr. Tayfun Uzbay depremden etkilenen Kahramanmaraş, Hatay, Gaziantep, Adıyaman, Şanlıurfa ve Malatya’da 25 sahra eczanesi kurularak ücretsiz ilaç ve tıbbi malzeme temin edildiğini ifade etti.

İhtiyaç olması halinde yeni sahra eczanelerinin açılacağının da altını çizen Uzbay, TC kimlik numarası üzerinden müracaat edenlerin durumu sorgulanarak ihtiyaç duyulan kronik ilaçların verildiğini duyurdu.

DEPREMZEDELER ÜCRETSİZ İLAÇLARI NEREDEN ALABİLECEK?

Depremin birinci gününden itibaren yola çıkan eczanelerin deprem bölgesindeki farklı noktalarda kurularak hizmet vermeye başladığını belirten Prof. Dr. Tayfun Uzbay, “Bu eczanelerden sağlanan ilaçlar ve her türlü tıbbi malzemenin ücretsiz olduğunu özellikle ifade etmekte fayda var. Bugün itibarı ile ikisi merkezde, 4’ü Türkoğlu, Afşin, Pazarcık ve Elbistan’da olmak üzere Kahramanmaraş’ta 6, biri merkezde, ikisi Defne’de, birer tane de İskenderun, Kırıkhan ve Samandağ’da olmak üzere Hatay’da 6, Gaziantep’te Islahiye ve Nurdağı’nda olmak üzere 2, Malatya’da hepsi merkezde çeşitli noktalarda olmak üzere 4, Adıyaman’da 3’ü merkezde ve Besni ile Gölbaşı ilçelerinde olmak üzere 5 ve Şanlıurfa merkezde 2 olmak üzere toplam 25 eczane faaliyet gösteriyor. İhtiyaca göre yenilerinin açılması gerekirse ilave konteynerler tedarik edilmeye devam edecektir. Bu eczanelerden her türlü ilaca erişim mümkün. TC kimlik numarası üzerinden müracaat edenin durumu sorgulanıyor ve ihtiyaç duyulan kronik ilaçlar veriliyor. Ayrıca ayakta kalan hastanelere ve yakındaki sahra hastanelerine de ilaç ve malzeme desteği sağlanıyor.” ifadelerini kullandı.