Deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet için talimat verildi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki depremin ardından bölgedeki vatandaşların kesintisiz iletişim sağlaması için Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet yüklendi.

Deprem bölgesindeki vatandaşlara ücretsiz konuşma ve internet için talimat verildi

Sabah saatlerinde Kahramanmaraş ve Gaziantep büyük depremle sarsıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, deprem bölgesindeki vatandaşlara kesintisiz iletişim sağlamaları için ücretsiz konuşma ve internet yükletti. Bakan Sayan aynı zamanda borçlardan dolayı kapalı olan hatların açıldığını açıkladı.

Sabah saat 04:17'de Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem çevredeki birçok ilde hissedildi ve binalarda yıkımlar, ağır hasarlar oluşturdu. Ulaştırma Bakanı Sayan, bölgedeki vatandaşların kesintisiz iletişim sağlamaları için tüm operatörlerimize talimat verildi. 

OPERATÖRLERE TALİMAT VERİLDİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Ömer Fatih Sayan "Deprem bölgesinde bulunan vatandaşlarımızın kesintisiz iletişim sağlamaları için operatörlerimize talimat verildi. Bölgede bulunan tüm vatandaşlarımıza ücretsiz konuşma ve internet yüklendi. Borcundan dolayı kapalı olan tüm mobil, internet ve sabit hatlar da görüşmeye açıldı. Aynı zamanda bölgedeki tüm ankesörlü telefonlar üzerinden de ücretsiz iletişim sağlayabilirsiniz. Arama kurtarma çalışmalarının iletişim kısmında bir kesinti olmaması için yardım edelim. Web tabanlı uygulamalar ile arama yapalım ve SMS kullanalım"dedi.