Deprem felaketinde dördüncü gün! Hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi

Son dakika haberine göre; AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi. Yıkılan binaların enkazlarında arama kurtarma çalışmaları sürüyor. Bölgeye yardım kampanyaları düzenlenirken, Türkiye deprem sonrası tek yürek oldu. İşte depremle ilgili dakika dakika gelişmeler...

Deprem felaketinde dördüncü gün! Hayatını kaybedenlerin sayısı 12 bin 873'e yükseldi

Bölgeye giderek incelemelerde bulunan ve çalışmalar hakkında bilgi veren Cumhurbaşkanı Erdoğan "Biz vatandaşlarımızın asla sokakta kalmasına müsaade edemeyiz. Antalya, Alanya, Mersin gibi illerimizde otellerle görüşmelerimizi yaptık. Buralardaki otellerde kalma arzusunu ortaya koyan vatandaşlarımız varsa, biz vatandaşlarımızı bu otellere yerleştirmeye hazırız." dedi.

Deprem başta Malatya, Gaziantep Diyarbakır, Adıyaman olmak üzere birçok kentten hissedildi. Depremin ardından bölgede ekiplerin yoğun çalışması sürüyor.

10 ili vuran büyük depremle ilgili son durum...

11.00 AFAD, Şanlıurfa’da arama kurtarma çalışmalarının tamamlandığını bildirdi. Açıklamada, "Şanlıurfa'daki arama kurtarma ekiplerimiz ivedilikle çalışmaların devam ettiği diğer illerimize sevk edilmiştir." denildi.

07.45 AFAD, saat 07.45 itibarıyla Kahramanmaraş merkezli depremlerde 12 bin 873 kişinin hayatını kaybettiğini, 62 bin 937 kişinin yaralandığını bildirdi.

03.25 AFAD: Saat 03.00 itibariyle 12 bin 391 vatandaşımız hayatını kaybederken, 62 bin 914 vatandaşımız ise yaralı.

01.47 İskenderun Limanı'ndan gece saatlerinde gelen son bilgiye göre alevler yeniden yükseldi.

01.17: Ticaret Bakanı Mehmet Muş: Bugün çalışmalarımıza devam ettik. Sabahın ilk ışıklarıyla çalışmalar yoğunlaşıyor. İlave arama kurtarma personeli planlanıyor. Jandarma birliklerimizden de ilave ekipler kaydırılıyor buraya. 10 ilimiz etkilenmiş vaziyette. Dünyada az görülen büyüklükte süre olarak uzun sürdü. Hava şartları ağır. Şu an ilk günlere göre hava şartları daha iyi. Bunlara rağmen tüm gücümüzle mücadeleyi sürdüreceğiz. Bir kişi daha fazla nasıl çıkarabiliriz, gündemimiz bu. Sahada faaliyet gösteren personelimize teşekkür ediyorum. Adıyaman ve ilçelerinde enkaz altındaki vatandaşlarımıza ulaşmak istiyoruz.

01.05 Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu: Merkezde 10 bin üzeri gönüllü var. 10 bin üzerinde ekipler var. Enkaz kaldırma ve günlük ihtiyaçlar için yoğun mücadele vermekteyiz. 10 bin üzerinde bölgede asker ve jandarma bulunmakta. 500 üzerinde iş aletleriyle mücadele sergilemeye çalışıyoruz. Hatay Havalimanı dışındaki havalimanları sağlıklı şekilde çalışmakta. 100 ve üzerinde havayoluyla ihtiyaç karşılamaya çalışıyoruz.

ONLARI MİLLETİMİZE HAVALE EDİYORUZ

Hatay Havalimanı depremden etkilendi. Pistin eski haline gelmesi için çalışma var. Hafriyatın alınması gerekiyordu. AFAD kontrolünde Ankara Büyükşehir Belediyesine ait araçlar geldi. Bu kadar teknik konuyu farklı algılayıp farklı sunmak muhalefete uyan bir konuydu. Onları milletimize havale ediyoruz. Muhalefetin kötü siyasetiyle ortayı karıştırmaya çalışması burada çalışan herkesi üzmüştür. En geç pazar gününe kadar pistin çalışmasını bitirmiş olacağız. İskenderun Limanı'ndaki yangını yoğun bir seferberlik haliyle ortadan kaldırmış durumdayız. Milletimizin birlikteliğiyle bu işlerin üstesinden geleceğiz.

00.36 MSB: “Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla deprem bölgesinden kurtarılan yaralı vatandaşlarımızın Ankara’ya tahliyesine aralıksız şekilde devam ediyoruz. Birlik Zamanı.”

00.28 DEPREMDE SÖNEN SOKAK LAMBALARINA YENİDEN ENERJİ VERİLMEYE BAŞLANDI

Deprem nedeniyle enerji verilemeyen 10 ilin ilçe ve şehir merkezlerindeki çalışmalar aralıksız sürüyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı koordinasyonunda elektrikte yaşanan arızalar için 3 bin 32, doğal gazdaki arızalar için de 1749 kişi görev yapıyor. Ekiplerin çalışması sonucu şehir merkezlerinin sokak lambaları bir bir aydınlanıyor. AFAD koordinasyonunda yürütülen çalışmalar sonucu depremden etkilenen 10 ilin ilçe merkezlerindeki ana caddelerinde sokak aydınlatmaları yeniden enerjilendirildi. Kalan bölgelerin de aydınlatılması için ekiplerin 7/24 mesaisi devam ediyor.