Deprem fırsatçılarına geçit yok! 17 firmaya soruşturma… Sıra o firmalarda

Rekabet Kurulu, fiyatı birlikte tespit edip, müşteri paylaştığına dair deliller bulunan 17 firma hakkında soruşturma başlattı.

Deprem fırsatçılarına geçit yok! 17 firmaya soruşturma… Sıra o firmalarda

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından konut seferberliğini baltalamak için fiyatları fahiş şekilde artıran hazır beton ve çimento şirketlerine yönelik incelemeler sonuçlanıyor.

Rekabet Kurulu, incelemelerin ardından 17 firma hakkında soruşturma başlatıldı.

Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, yapı malzemeleri sektörüne yönelik de inceleme başlattıklarını açıkladı. Bu kapsamda faaliyet gösteren 14 teşebbüs ve 2 teşebbüs birliğinde yerinde incelemeler gerçekleştirdiklerini anlatan Küle, "Çimento ve hazır beton sektörlerinde yürüttüğümüz incelemelerin yanı sıra bu sektörlerde önemli bir girdi kalemi olan yapı kimyasalları, kimyasal katkı ve karışım pazarlarında da özellikle deprem sonrası dönemde ortaya çıkmış rekabeti kısıtlayıcı davranışların tespit edilmesi ve gerekli yaptırımların uygulanması önem arz ediyor" dedi.

Bu incelemenin uluslararası boyutu bulunduğuna da işaret eden Küle, "17 Ekim'de başlattığımız incelemeler, Avrupa Komisyonu ve Birleşik Krallık Rekabet ve Piyasalar Otoritesi ile eş zamanlı yürütüldü" diye konuştu. Küle, diğer otoritelerle görüş alışverişinde bulunduklarını, yapı kimyasalları konusunda da iş birliği yaptıklarını söyledi.