Deprem günü iyi ki okullar tatilmiş! Bir de bu okulda güçlendirme çalışması yapılmış

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem 11 ilde ağır hasarlar bıraktı. O illerden olan Malatya’da 2 yıl önce güçlendirme yapılan Şehit Yarbay Songül Yakut İlkokulu ve ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi depremde yerle bir oldu.

Deprem günü iyi ki okullar tatilmiş! Bir de bu okulda güçlendirme çalışması yapılmış

Meydana gelen deprem felaketi sonrası Malatya ağır hasar aldı, şehirde birçok bina enkaz yığınına dönüştü. Yıkılan yerler arasında 2 yıl önce güçlendirme yapılan Akçadağ İlçesi Ören Mahallesi´nde bulunan okullar oldu.

Afet bölgesinde yer alan Şehit Yarbay Songül Yakut İlkokulu ve ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesi´nde 2020 yılında güçlendirme çalışması yapıldığı öğrenildi. Kaymakamlığın  sitesinde yer alan haberde "İlçemize bağlı Ören Mahallesinde bulunan Şehit Songül Yakut İlk ve Ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesindeki okullarımızda güçlendirme çalışmaları yapılıyor. Hasar tespit çalışmalarının ardından Şehit Songül Yakut İlk ve Ortaokulu ile Ören Anadolu Lisesinde güçlendirme çalışmalarına başlandı. Bu okullar olası bir depreme karşı güçlendirilmektedir" ifadeleri yer aldı.

 
 Deprem günü iyi ki okullar tatilmiş! Bir de bu okulda güçlendirme çalışması yapılmış - Resim : 1

KAR TATİLİ ÖĞRENCİLERİ KURTARDI

Binanın güçlendirme olmasına rağmen yıkıldığını söyleyen Mehmet Mergan, "Burada en büyük doğal afet olarak deprem oldu ama en büyük doğal afetlerden biri de öğrencilerimizi kurtardı. Çünkü o gün kar yağmasaydı öğrencilerimiz okula gelecekti.

Deprem günü iyi ki okullar tatilmiş! Bir de bu okulda güçlendirme çalışması yapılmış - Resim : 2

“İKİNCİ DEPREMDE YERLE BİR OLDU”

İkinci depremde yıkıldı burası. Yıkıldığı anda ben karşı binada oturuyordum. Sallanmasıyla yıkılması bir oldu. Dönüp baktığımda 3 katın birden yıkıldığını gördüm. Burada öğrenciler olsaydı bir tane sağ öğrenci kalmazdı. Güçlendirme çalışması yapılmasına rağmen binanın hali ortada" dedi.