Deprem için Türkiye'ye gelen İspanyol ekibin Türk milletinin bir tavrıyla ilgili sözleri gündeme oturdu

Türkiye’yi yasa boğan Kahramanmaraş depremi sonrası dünyanın dört bir yanından enkaz altındaki vatandaşları kurtarmak için arama kurtarma ekipleri geldi. Afet bölgesinde yer alan İspanyol ekibi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı “Asıl kahramanlar onlar biz sadece umut olmaya çalışıyoruz” paylaşımıyla duygulandırdı.

Deprem için Türkiye'ye gelen İspanyol ekibin Türk milletinin bir tavrıyla ilgili sözleri gündeme oturdu

Kahramanmaraş depremi sonrası 10 ilde enkazlar meydana geldi. Türkiye’ye dünyanın dört bir yanından arama kurtarma ekipleri afet bölgelerinde çalışmalara katıldı. Aralarında İspanyol bir ekibin bulunduğu arama kurtarma çalışmaları esnasında İspanyol ekip herkesi duygulandıran bir paylaşımda bulundu.

 

Deprem için Türkiye'ye gelen İspanyol ekibin Türk milletinin bir tavrıyla ilgili sözleri gündeme oturdu - Resim : 1

"ASIL KAHRAMANLAR SİZLERSİNİZ"

Gaziantep Islahiye'de çalışan ekip vatandaşların kendilerini durdurup yemek verdiklerini ve hiçbir şeyden para almadıklarını belirterek  paylaşımda şu ifadeleri kullandı: "Yolda insanlar bizi durdurup yiyecek verdi. Kahvaltı ve tatlı parasını vermemize izin vermiyorlar. Bütün halk acil durum ekiplerinin yanında. Unutma, asıl kahramanlar sizlersiniz. Biz sadece umut olmaya çalışıyoruz."