En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? AFAD deprem listesi ve Kandilli son depremler!

Türkiye’de yaşanan büyük depremlerin ardından, hemen hemen Türkiye’nin tüm bölgeleri ile çevre ülkelerden deprem haberleri gelmeye devam ediyor. AFAD'dan gelen bilgilere göre, Bolu'da saat 13.55'te 8,13 kilometre derinlikte 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hemen ardından İran sınırına yakın Van'ın Başkale ilçesinde 69 kilometre uzaklıkta saat 14.47'de 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Peki, En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? Deprem nerede oldu? İşte AFAD deprem listesi ve

En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? AFAD deprem listesi ve Kandilli son depremler!

Türkiye’de yaşanan depremler paniğe neden olmaya devam ediyor. 11 ili etkileyen ve büyük yıkıma neden olan büyük Kahramanmaraş  depremlerinin ardından Türkiye’nin hemen hemen her bölgesinde korkutan depremler yaşanıyor. Komşu ülkeler ve sınırlarda da depremler meydana geliyor.

EN SON DEPREM NEREDE OLDU, KAÇ ŞİDDETİNDE?

AFAD'dan yapılan açıklamalara göre, Bolu'da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Hemen arkasından İran sınırına yakın Van'ın Başkele Börüpek köyüne 69.5 kilometre mesafade 5,3 büyüklüğünde deprem oldu.

"BOLU’DA OLUMSUZ BİR DURUM YOK"

Bolu'da 4,8 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Saat 13.55'teki depremin derinliği 8,13 kilometre olarak kaydedildi. Sarsıntı Düzce, Sakarya ve Kocaeli'nin yanı sıra İstanbul'dan da hissedildi. Deprem sonrası en büyüğü 3,3 olan artçı sarsıntılar meydana geldi.

AFAD Başkanı Yunus Sezer depreme ilişkin Twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Deprem sonrasında olumsuz bir durum bulunmadığını belirten Sezer, "Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." dedi.

AFAD Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar, depremin Kuzey Anadolu Fay zonuna bağlı küçük bir kol üzerinde meydana geldiğini söyledi.

Kısa uzanımlı bu büyüklükteki depremlerin başka depremleri  etkilemeyeceğini söyleyen Tatar, "İstanbul'un güneyindeki fayları tetiklemesi sözkonusu değildir." diye konuştu.

İRAN SINIRINDA 5,3 BÜYÜKLÜĞÜNDE DEPREM

AFAD'ın verilerine göre, İran sınırında 5,3 büyüklüğünde deprem oldu. 15.25 kilometre derinlikte gerçekleşen deprem Van'ın Başkele Börüpek köyüne 69.5 kilometre mesafade olduğu belirtildi. Hoy kenti merkezli deprem, Van ve çevre illerde de hissedildi.

AFAD DEPREM LİSTESİ

En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? AFAD deprem listesi ve Kandilli son depremler! - Resim : 1

En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? AFAD deprem listesi ve Kandilli son depremler! - Resim : 2

KANDİLLİ SON DEPREMLER LİSTESİ

En son deprem nerede oldu, kaç şiddetinde? AFAD deprem listesi ve Kandilli son depremler! - Resim : 3