Düzce depremi sonrası herkes merak ediyor! e-Devlet'ten hemen sorgulayın…

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde saat: 04.08’de meydana gelen 5,9 şiddetindeki deprem, birçok il ve ilçede de hissedildi. Deprem sonrası toplanma alanı konusu yeniden gündeme geldi. e-Devlet'inizden evinize en yakın toplanma alanını sorgulayabilirsiniz.

Düzce depremi sonrası herkes merak ediyor! e-Devlet'ten hemen sorgulayın…

5.9 şiddetindeki depremin ardından Gölyaka ilçesinde ve çevre köylerde hasar oluştuğu bildirildi. 4.08’de meydana gelen deprem İstanbul,Ankara,Bolu ve Sakarya gibi şehirlerde hissedildi. Yaşanan afetin ardından  'En yakın deprem toplanma alanı nerede' sorusu en çok araştırılan konular arasında yer aldı.

Deprem toplanma alanları nasıl öğrenilir?

Deprem tehlikesi taşıyan ülkemizde deprem bilinci oluşturulması adına her vatandaşın toplanma alanını sorgulaması faydalı olacaktır. Bu kapsamda devletin mahalle mahalle oluşturmuş olduğu "toplanma alanı" bilgilerine  e-Devlet'ten kolaylıkla ulaşılabiliyor.

Bir mahalledeki en yakın acil toplanma alanına, e-Devlet'ten öğrenmek için www.turkiye.gov.tr/afet-ve-acil-durum-yonetimi-acil-toplanma-alani-sorgulama internet adresinden ulaşılabilinmektedir.

E-Devlet'e TC kimlik numarası ve şifreyle giriş yaptıktan sonra, arama çubuğuna 'Acil Toplanma Alanı Sorgulama' yazıldıktan sonra çıkan aynı adlı başlığa tıklanılarak ikamet edilen bölgedeki deprem toplanma alanı bulunmaktadır.