Deprem uzmanı Naci Görür açıkladı

Deprem uzmanı Naci Görür, Elazığ'da meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki depremin ardından korkutan bir açıklama yaptı. Doğu Anadolu fay hattının uyanmaya başladığını belirten Görür, "Umarım yanılıyorum ama can kaybının olabileceğini düşünüyorum" dedi.

Elazığ'ın Sivrice ilçesinde meydana gelen 6.8 büyüklüğündeki deprem civar illerde de hissedildi. Depremin ardından ilk belirlemelere göre 5 vatandaşımız hayatını kaybederken çok sayıda bina çöktü. Depremin ardından gözler uzmanlara çevrildi.

Bir televizyon kanalının canlı yayınına bağlanan İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Elazığ Sivrice’de meydana gelen 6,8 büyüklüğündeki depremle ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Görür, şu ifadeleri kullandı:

Bu aşamada herhangi bir şey söylemek mümkün değil. Büyük bir deprem. Umarım yanılıyorum ama can kaybının olabileceğini düşünüyorum. Doğu Anadolu fay hattı uyanmaya başladı. Doğu Anadolu fayı üzerinde uzun yıllardır deprem olmuyordu.

Bu zamana kadar depremler Kuzey Anadolu fayı üzerindeydi. Bu fay kırıldı 7 üzerinde deprem meydana geldi. Bu fayda büyük depremler görmemiştik. Bu da bizi endişelendiriyordu. Kuzey Anadolu deprem üretip enerjiyi atıyor ama burada da bir deprem zinciri meydana getirebilir diye düşünüyorduk.