Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? Oğuz Gündoğdu neden öldü? Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti?

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? Basında yer alan haberlerden sonra Oğuz Gündoğdu'nun hayatı merak edildi. Oğuz Gündoğdu neden öldü? İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Dr. Oğuz Gündoğdu araştırıldı. Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti? İşte, biyografisi...

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? Oğuz Gündoğdu neden öldü? Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti?

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu’nun ölüm haberi sevenlerini yasa boğdu. Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? Jeofizik Mühendisliği Bölümü eski öğretim üyesi Gündoğdu, ölüm haberinin ardından vatandaşlar tarafından merak edildi. Oğuz Gündoğdu neden öldü? Sık sık deprem uyarıları yapan Gündoğdu, bugün sabaha karşı fenalaştı. Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti? İşte, Oğuz Gündoğdu biyografisi...

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? Oğuz Gündoğdu neden öldü? Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti? - Resim : 1

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir?

Oğuz Gündoğdu, Balıkesir'in Bandırma ilçesinde 1947 yılında doğdu. Uzun süre İstanbul Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü'nde öğretim üyeliği yaptı. Evli olan Gündoğdu'nun bir çocuğu vardır. 

Özellikle Kuzey Anadolu Fay Hattı konusunda uzmanlığı ile tanınan, 1999 Gölcük Depremi sırasında aktif olarak sahada görev yapan Dr. Oğuz Gündoğdu, emekli olmasından sonra da, Mahalle Gönüllüleri Derneği (MAGDER) Başkanlığı yaparak, çeşitli sivil toplum örgütlerinin yaptığı toplantılara katılarak olası İstanbul depremine karşı bilgilendirme çalışmalarını sürdürüyordu.

Deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu kimdir? Oğuz Gündoğdu neden öldü? Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti? - Resim : 2Oğuz Gündoğdu neden öldü?

Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu, bugtün sabaha karşı hayatını kaybetti. Ölüm sebebi net bir şekilde henüz belli olmayan Gündoğdu'nun, daha önce kalp ameliyatı olduğu öğrenildi. 

Oğuz Gündoğdu kaç yaşında vefat etti?

Gündoğdu, olası bir Marmara depreminde en çok etkilenecek yerin Kadıköy ve çevresi olacağını, Yeşilköy'den orta Marmara çukuruna kadar uzanan fayın 200 yılı aşkındır kırılmadığını ve bölgede kırılmadan bu kadar uzun süre kalan tek fayın bu olduğunu belirtmişti. Ünlü deprem uzmanı Oğuz Gündoğdu, 75 yaşındayken hayatını kaybetti.