Depremde araç içinde kalan tanıdığınız varsa hemen onları arayıp bunları tek tek söyleyin

Kahramanmaraş'ta meydana gelen deprem sonrasında depremden kurtulan ancak evlerine bir daha giremeyen binlerce vatandaş, araçlarında konaklamaya başladı. Ancak araçlarında konaklayan vatandaşların dikkat etmesi gereken bazı noktalar var. Geceyi arabasında geçirecek herkes mutlaka bu öğrenmeli...

Depremde araç içinde kalan tanıdığınız varsa hemen onları arayıp bunları tek tek söyleyin

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki deprem, 10 ilde yıkıma neden oldu. Binlerce insan evlerini kaybetti. Arabası olan vatandaşlar, aileleriyle birlikte arabalarında konaklamaya başladı. Kış şartları sebebiyle yoğun olarak klimalarını kullanan vatandaşlara önemli bir uyarı yapıldı. 

KARBONMONOKSİT GAZI TEHLİKESİ

Vatandaşlara yapılan uyarıda, arabanın ve klimanın çalışır halde olmasıyla birlikte bir süre sonra karbonmonoksit gazı açığa çıktığı belirtildi. Kokusuz olan bu gazın aynı zamanda uyku verici bir özelliği de mevcut. Bu sebeple araç içinde bulunan kişiler, farkına varmadan bu gaza maruz kalarak derin bir uykuya dalabilir ve bir daha uyanamayabilir. 

Depremde araç içinde kalan tanıdığınız varsa hemen onları arayıp bunları tek tek söyleyin - Resim : 1

ARAÇ İÇİNDE KONAKLAYAN VATANDAŞLAR NE YAPMALI?

Bu sebeple araçlarında konaklayan vatandaşlar, karbonmonoksit zehirlenmesine karşı cep telefonlarından yarım saatlik aralıklarla olmak üzere alarmlar kurabilir. Camları açarak aracı havalandırabilir ya da araçta çıkarak bir süre temiz hava alabilir.