Hasarsız binalara yardım var mı? 10.000 TL yardım kimlere verilecek? Hasar destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Kahramanmaraş depremlerinin ardından, depremden etkilenen 11 ilde hasar tespit çalışmaları devam ediyor. AFAD, hasar tespit ettikleri hanelere 10 bin TL destek ödemesi yapıyor. İlk aşamada 680 bin 268 hanede hasar tespit edildi. Peki, Hasarsız binalara yardım var mı? Hasarsız binalar için binalar için 10 bin TL yardım verilecek mi? 10.000 TL yardım kimlere verilecek? Hasar destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır? İşte detaylar…

Hasarsız binalara yardım var mı? 10.000 TL yardım kimlere verilecek? Hasar destek ödemesi başvurusu nasıl yapılır?

Kahramanmaraş merkezli depremden etkilenen illerde yapılan hasar tespit çalışmaları sürüyor. AFAD yaptığı açıklamada 680 bin 268 hanede hasar tespit etti. Hasar tespiti yapılan hanelere de 10 bin TL destek ödemesi yapılacağını duyurdu.

10.000 TL DEPREM YARDIMI KİMLERE VERİLECEK?

AFAD depremzedelere ödenen destek ödemesi ile ilgili açıklama yaptı. AFAD, Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki 2 depremin ardından konutları hasar görenlere yönelik 10 bin TL tutarındaki 'Hane Başı Destek Ödemeleri'nin yapılmaya başlandığı belirtilerek "Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaktadır.” denildi.

HASARSIZ BİNALARA YARDIM VAR MI?

Depremzedelere yapılan ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişiklik Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verisi dikkate alınarak gerçekleştiriliyor.

AFAD, şu ana kadar, 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışması tamamlandığını ve ödemelerin yapılmaya başlandığını duyurdu.

HASAR DESTEK ÖDEMESİ BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

10 bin TL’lik deprem yardımı ödemeleri için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmıyor. Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşların doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşların TC kimlik numaralarına yatırılıyor.