Depremde ölenlerin mezarlığına gidenler yürek yakan bir manzara ile karşı karşıya kaldı

Kahramanmaraş merkezli 10 ili kapsayan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler çok büyük yıkımlara ve can kaybına neden oldu. Depremin ağır hasar verdiği illerden Malatya’da, Şehir Mezarlığında kepçeler tarafından kazılarak numaralanan mezarlara defin işlemleri yapılıyor. Aileler cenazelerini yaparken mezar taşlarında bıraktıkları gelin duvağı, asker üniforması, baş örtüsü gibi eşyalar görenlerin yüreğini dağladı.

Depremde ölenlerin mezarlığına gidenler yürek yakan bir manzara ile karşı karşıya kaldı

Kahramanmaraş merkezli deprem felaketinde 10 gün geride kalırken, ağır hasar alan illerden olan Malatya’da bin 384 kişi hayatını kaybetti, 6 bin 444 kişi yaralandı. Kent merkezinde Malatya Büyükşehir Belediyesi koordinasyonunda Mezarlıklar Müdürlüğü tarafından Şehir Mezarlığı’nda defin işlemleri devam ediyor.

Depremde ölenlerin mezarlığına gidenler yürek yakan bir manzara ile karşı karşıya kaldı - Resim : 1

 

YÜREK DAĞLAYAN MANZARALAR

İşlemlerin hızlı yapılabilmesi ve karışıklığın önlenmesi için mezar taşlarına isim yerine numara veriliyor. Ayrıca, hayatını kaybedenlerin mezar taşlarına yakınları tarafından son giydikleri, bebek kıyafeti ve battaniyesi, gelin duvağı, asker üniforması, baş örtüsü, çocuk ayakkabısı, atkı ve bere gibi giysilerin asılması yürek dağladı.

 

Depremde ölenlerin mezarlığına gidenler yürek yakan bir manzara ile karşı karşıya kaldı - Resim : 2

 

Depremde ölenlerin mezarlığına gidenler yürek yakan bir manzara ile karşı karşıya kaldı - Resim : 3