Depremde tarihi yapılar da zarar gördü! Bakanlık duyurdu: Aslına uygun inşa edilecek

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat’ta meydana gelen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerde hasar alan tarihi yapılar yenileniyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ciddi hasar alan 21 tarihi yapının aslına uygun tamiri ve güçlendirilmesi için ihale çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Depremde tarihi yapılar da zarar gördü! Bakanlık duyurdu: Aslına uygun inşa edilecek

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle ciddi hasar ve tahribata uğrayan 21 tarihi yapının aslına uygun tamiratı ve güçlendirilmesi için ihale çalışmalarının tamamlandığını duyurdu.

Depremde tarihi yapılar da zarar gördü! Bakanlık duyurdu: Aslına uygun inşa edilecek - Resim : 1

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, depremde hasar alan tarihi yapılar Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ile Vakıflar Genel Müdürlüğü’nce onarılacak. Sürdürülen çalışmalar kapsamında Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’ne ait 8 hizmet binası, 6 müze, 7 kale olmak üzere toplam 21 yapıdan oluşan bu önemli eserlerin deprem sonrası oluşan hasarları için ödenek aktarılarak ihale çalışmaları tamamlandı.

Depremde tarihi yapılar da zarar gördü! Bakanlık duyurdu: Aslına uygun inşa edilecek - Resim : 2

Ayrıca Uygulamalar Dairesi Başkanlığı'na bağlı Yardım Şubesi Müdürlüğü'nün koordinasyonu ile Kültür ve Turizm Bakanlığı'na tahsisli olmayan yapılarda da restorasyon çalışmaları başlatıldı. Bu çalışmalarla birlikte, Türkiye'nin kültürel mirasının korunması ve gelecek nesillere aktarılması hedefleniyor.