Depremden etkilenen illere destek sürüyor! Bakan Yumaklı, bedelsiz dağıtılan hayvan sayısını açıkladı

6 Şubat'ta yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen illerin ülke hayvancılığında önemli yerlere sahip olduğu belirtilerek 11 ilde toplam 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirildi.

Depremden etkilenen illere destek sürüyor! Bakan Yumaklı, bedelsiz dağıtılan hayvan sayısını açıkladı

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, depremden etkilenen illerde hayvansal üretimin devamlılığı amacıyla telef olan hayvanların yerine bedelsiz ve ayni olarak hayvan dağıtımının büyük önem taşıdığını ifade etti.

Depremden etkilenen illere destek sürüyor! Bakan Yumaklı, bedelsiz dağıtılan hayvan sayısını açıkladı - Resim : 1

Depremden etkilenen illerde toplam 880 milyon lira bütçeli bedelsiz hayvan dağıtımı ile yetiştiricilerin yaralarını sarmaya devam ettiklerini belirten Yumaklı, lakanlığa bağlı Hayvancılık Genel Müdürlüğü koordinasyonunda bugüne kadar 11 ilde toplam 43 bin 317 küçükbaş, 548 bin 842 kanatlı hayvan ve 26 bin 273 arılı kovan dağıtımı gerçekleştirdiklerini ifade etti. Bölgede küçükbaş, kanatlı hayvan ve arılı kovan dağıtımları tamamlanırken, toplam 5 bin 804 büyükbaş hayvanın dağıtımına ise ilerleyen günlerde başlanması planlanıyor. Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi kapsamında, çiftçilerin telef olan hayvanları, TİGEM işletmelerinden sağlanan aynı ırktan hayvanlar ile bir defaya mahsus olmak üzere, bedelsiz karşılanıyor.