Depremzede kadın prefabrik ev hayaliyle 400 bin TL dolandırıldı!

Asrın felaketi 6 Şubat depreminden sonra ev sahibi tarafından evden çıkarılan Tülay Gökçe, prefabrik ev satın almak istedi. Yakınları tarafından kendisine önerilen şahıstan prefabrik ev satın almak isteyen kadın 400 bin TL dolandırıldı. Mağdur kadın şimdi çadırda yaşıyor.

Depremzede kadın prefabrik ev hayaliyle 400 bin TL dolandırıldı!

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesine bağlı Tecde Mahallesi’nde eşi ile birlikte yaşayan 3 çocuk annesi 52 yaşındaki Tülay Gökçe, Asrın felaketi olarak adlandırılan ve 11 ilde hayat karartan 6 Şubat depreminin ardından ev sahibi tarafından evden çıkarıldı. Bunun üzerine ev arayışı içerisine giren Tülay Gökçe yakınlarının yönlendirmesiyle yaklaşık 6 ay önce prefabrik ev satışı yaptığı ileri sürülen bir şahısla tanıştırıldı. Prefabrik ev alma hayali ile şahsa 218 bin TL ödeme yapan Tülay Gökçe daha sonra şahsa ulaşamayınca dolandırıdığını anlayarak savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.

"BENİ OYUNA GETİRDİLER, HARABELERİN ARASINDA YAŞIYORUM"

Felaket sonrasındaki deprem korkusuyla prefabrik ev hayaliyle 400 bin lira dolandırıldığını söyleyerek çadırda hayata tutunmaya çalışan Tülay Gökçe, "Depremler sonrasında ev sahibi yakınlarının geleceğini söyleyerek bizleri evden çıkardı. Ben de bu sırada eşime prefabrik ev yaptıralım dedim. Bunun üzerine araştırma yaparken yakınlarımız bize 15 gün içerisinde evi yaparak bizleri teslim edebileceklerini söyledi. Belirttikleri şahsa 218 bin TL ödeme yaptım temel atıldı atılacak derken toplam 400 bin TL paramız gitti. Çadırda harabelerin arasında yaşıyorum, buraları da yıkmaya geldiler ağlayarak yıkımı durdurdum. Beni oyuna getirdiler. Evim yıkılmadığı için yardımda alamıyorum, sağlık sorunlarımda var. Konu hakkında savcılığa giderek suç duyurusunda bulundum mağdurum yetkililerden yardım istiyorum” şeklinde konuştu.