Depremzede öğrencilere yüzen okul! 2 bin kişilik Rauf Bey Hatay'a gitmek için yola çıktı!

Daha önce de Lifeship Süheyla Sultan gemisini deprem bölgesi Hatay'a gönderen Karadeniz Holding şimdi de Rauf Bey gemisini bölgeye gönderdi. 2 bin kişi konaklama kapasitesine sahip gemi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Gemi Kurtaran' isimli gemi tarafından yedeklenip, bugün Yalova’dan yola çıktı. Karadeniz Lifeship Rauf Bey gemisi LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için yüzen okul olacak. Öğrencilerin tüm ihtiyaçlarını MEB karşılayacak.

Depremzede öğrencilere yüzen okul! 2 bin kişilik Rauf Bey Hatay'a gitmek için yola çıktı!

Karadeniz Holding tarafından Hatay’a gönderilen Rauf Bey gemisi, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Gemi Kurtaran' isimli gemi tarafından yedeklenip, bugün Yalova’dan yola çıktı. Lifeship Rauf Bey'de 2 bin kişi konaklayabilecek. Holding, Lifeship Süheyla Sultan'ı da daha önce Hatay'a göndermişti.

Depremzede öğrencilere yüzen okul! 2 bin kişilik Rauf Bey Hatay'a gitmek için yola çıktı! - Resim : 1

Dünyanın en büyük ve en hızlı feribotu olan 'Stella', Karadeniz Holding tarafından alınıp acil durumlarda insani yardım amacıyla kullanılabilecek yüzer yaşam kent konseptine çevrildi. Hatay'ın İskenderun Limanı'na gitmeye hazırlanan ve 'Rauf Bey' adı verilen gemide, konaklama alanlarının yanında kreş, eğitim, sağlık, aşevi ve sosyal alanlarla modern bir kentte ihtiyaç duyulan imkanlar bulunuyor.

Depremzede öğrencilere yüzen okul! 2 bin kişilik Rauf Bey Hatay'a gitmek için yola çıktı! - Resim : 2 2 bin kişinin konaklayabileceği gemide, klima, televizyon, buzdolabı, laboratuvar, konferans salonu ve iletişim merkezinin yanı sıra öğrenciler için derslikler, sinema, oyun ve sosyal donatı alanları da yer alıyor. Yüzer yaşam kentinde, poliklinik ve revirlerin yanı sıra 20 kişinin yatarak tedavi edilebileceği sağlık alanı da bulunuyor.

Depremzede öğrencilere yüzen okul! 2 bin kişilik Rauf Bey Hatay'a gitmek için yola çıktı! - Resim : 3

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, 'Karadeniz Lifeship Rauf Bey'in Hatay'a gitmek üzere 'Gemi Kurtaran' isimli gemi tarafından yedeklenip Yalova'dan yola çıktığı kaydedildi.

Depremzede öğrencilere yüzen okul! 2 bin kişilik Rauf Bey Hatay'a gitmek için yola çıktı! - Resim : 4

Deprem felaketinin vurduğu bölgede LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrenciler için ‘Karadeniz Lifeship Rauf Bey’ gemisi yüzen okul olacak. İskenderun Limanı’na demir atacak olan 2 bin kişilik gemide, sınav hazırlığında olan tüm öğrencilerin ihtiyaçları Milli Eğitim Bakanlığı’nca karşılanacak.

Daha önce 'Karadeniz Lifeship Süheyla Sultan'ı İskenderun limanına gönderen holding, 'Karadeniz Lifeship Rauf Bey'in de bölgeye ulaşması ile 4 bin depremzedeye hizmet verecek. Geminin üzerine koyulan ve İskenderun'da karaya konumlanmak üzerine eklenen ek konteynerlerle birlikte 5 bin kişinin barınması sağlanacak.