Depremzedeler için pastanesini çadıra taşıdı, poğaça yapıp dağıtıyor

Türkiye, Kahramanmaraş merkezli iki büyük depremin yaralarını sarmaya çalışıyor. Yurt genelinde yardım seferberliği sürüyor. Hatay'ın Antakya ilçesinde 35 yaşındaki 4 çocuk babası Ömer Erbay da Kütahya'da fırınını kapatıp depremzedeler için çadıra taşıdı. Erbay saat başı sıcak poğaça dağıtıyor.

Depremzedeler için pastanesini çadıra taşıdı, poğaça yapıp dağıtıyor

Kahramanmaraş merkezli iki depremde, en fazla yıkımın yaşandığı Hatay'da yaralar sarılmaya çalışılıyor.

Kütahya'da fırın işleten 35 yaşındaki 4 çocuk babası Ömer Erbay, fırınını Hatay'a taşıdı.

Ekipmanlarını çadıra yerleştirip 10 gündür saat başı sıcak poğaça pişirip dağıtan Erbay, 10 gün daha hizmet vermeye devam edeceğini belirtti.

Depremzedeler için pastanesini çadıra taşıdı, poğaça yapıp dağıtıyor - Resim : 1

"10 GÜNLÜK MALZEME İLE GELDİK, YETİŞMİYOR"

10 gündür çadırda poğaça pişirip dağıtan Ömer Erbay, "Kütahya'dan geldim. Orada bir pastane işletmecisiyim. Arkadaşlarımla ne yapabiliriz diye düşündük. Arama kurtarma ekibine katılmak için ikinci gün buraya geldik. Burada çok fazla ekmek ihtiyacı olduğunu fark ettik. Bir kriz oluştuğunu gördük. Hemen geri dönüp kendi ekipmanlarımızı sardık, hiç uyumadan dükkanda ne varsa aldık geldik. Böyle bir hizmete başladık. 10 gündür buradayız. 10 günlük bir malzeme ile geldik ama sonra sistemin oturmadığını görünce bugün yeniden arkadaşlarımı aradım. Bir araba daha malzeme getiriyorlar. Sabah 07.00'de poğaça çıkarmaya başlıyoruz akşam 21.00'a kadar saat başı devam ediyoruz. Yetişmiyor, çevre mahallelerden de geliyor. Yeterli olmuyor. Destek almadık. Sadece arkadaşlarımın desteğini aldım. Şu an imkanlar kısıtlı. Mümkünse insanlar kendileri gelip yardım etsinler. Burada neye ihtiyaç olduğunu bilmeden yardım göndermek doğru olmuyor. 15 gündür kızımı görmüyorum, kızım çok ağladı" dedi.