Depremzedelere 3 milyar TL yardım yapan Mehmet Cengiz'den Kılıçdaroğlu'na yanıt: Alın terimle millete hibe ettim

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz depremzedelere yaptığı 3 milyar TL'lik yardım sonrası CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Dekontları saklayın; 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim" sözlerine "Borcum çıkarsa bu yardımı oradan düşmesin. Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim. Çıkarsa borcum onu da öderim. Bu acılı günde kamuoyunun takdirine bırakıyorum" diyerek yanıt verdi.

Kahramanmaraş merkezli ilki 7,7 ikincisi 7,6 büyüklüğündeki deprem 11 ilde büyük yıkıma yol açtı. Depremde can kaybı ve yaralı sayısı artarken Afet bölgesi ilan edilen bölgeler için deprem yardım kampanyası başlatıldı. Tüm TV kanallarında yayınlanan 'Türkiye Tek Yürek' deprem bağışı kampanyası ile rekor bağış elde edildi. 

Cengiz Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Cengiz bağış kampanyasına 3 milyar TL bağışladığını açıkladı. Cengiz'in yaptığı bağış sonrası Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medya hesabından Mehmet Cengiz'in de aralarında bulunduğu bazı iş insanlarını kast ederek "Dekontları saklayın; 418 milyar dolarlık borcunuzdan düşeceğim" paylaşımını yaptı.

"BEN BU YARDIMI ALIN TERİMLE MİLLETE HİBE ETTİM"

Mehmet Cengiz, OdaTV Yazı İşleri Müdürü Can Özçelik'e verdiği ropörtajda CHP liderinin sözlerine yanıt verdi. Cengiz "Bu acı günde böyle şey konuşulur mu ya. Şu anda elli bin kişiye ekmek veriyorum. Sen de yap ben devamlı yapıyorum. Millet Güneydoğu'ya gitmeye korkarken ben 5 tane fabrika kurdum.Ben paramı yurt dışına kaçırmıyorum ki Türkiye'ye yatırım yapıyorum. Yardımla ilgili borcum çıkarsa bunu o borçtan düşmesin. Ben bu yardımı alın terimle millete hibe ettim. Çıkarsa borcum onu da öderim. Bu acılı günde kamuoyunun takdirine bırakıyorum." ifadelerini kullandı.

"BEN ŞİMDİ MİLLETİMİZİN YANINDA OLMAYACAKSAM NE ZAMAN OLACAĞIM?"

Depremzedelere yaptığı yardımla ilgili Cengiz "Bizim yaptığımız katkı milyonda bir. İnsanlar yaralıları çıkarmaya çalıştı. Elimizdeki bütün imkanlar, yapabileceklerimizi ortaya koymaya çalıştık. Ben şimdi milletimizin yanında olmayacaksam ne zaman olacağım? Bütün imkanlarımızı o bölgeye kullandık, kullanmaya devam edeceğiz. Bunu abartacak bir şey yok. Bütün iş adamlarından bunu bekliyorum. Devletle birlikte bir bütün içerisinde bunu çözmeliyiz. Bir defa bir elin verdiğini diğer el görmez. Biz bugüne kadar, 40 yıldır yardım ediyoruz ama bunları basınla konuşmaya uygun görmüyoruz. Buradaki yara çok büyük, herkes gücü oranında gelip sahip çıksın diye bunu yaptık. Yoksa ben televizyona da katılmayı düşünmüyordum. Önemli olan Allah bilsin, millet bilsin." sözlerine yer verdi.

"43 YILDIR DEVLETE VERGİ BORCUM OLMAMIŞTIR"

Cengiz Holding'in vergi borcunun silindiği iddialarına Cengiz "Biz her zaman denetleme tabi firmalarız, devlet her zaman bizi denetler. 2007’de Antalya’da yaptığım oteli sattım. Kanun gayrimenkul 2 yıl bilançonda kalırsa o satıştan elde edilen gelirin yüzde 25’i vergiye tabiidir, diğeri vergiye tabii değildir. Bizi inceleyen memur bu oteli 'gayrimenkule girmez' diye tutanak tuttu. Bizde Kemal Unakıtan’a gittik, sorduk ‘tabi ki gayrimenkuldur’ dedi. Silindi dedikleri para bu. Benim 43 yıldır devlete vergi borcum olmamıştır, ne kadar borcum olmuşsa ödemişimdir." dedi.