Depremzedelere yapılacak para yardımında yeni gelişme! Deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak?

Türkiye'yi yasa boğan depremin ardından depremzedelere verilecek 10 TL'lik destek hakkında yeni bir gelişme yaşandı. Deprem bölgesi Adıyaman'da açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremzedelere yapılacak olan 10 bin TL'lik yardımın 15 bin TL olacağı açıklandı. Deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak? Depremzedelere para yardımı yapılacak mı?

Depremzedelere yapılacak para yardımında yeni gelişme! Deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak?

Türkiye 9 saat arayla meydana gelen iki depremle sarsıldı. Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler birçok can kaybına neden olurken depremzedelerin evlerinin yıkılmasına sebep oldu. Deprem destek ödemesi ne zaman yapılacak? Depremzedelere para yardımı yapılacak mı?

DEPREM DESTEK ÖDEMESI NE ZAMAN YAPILACAK?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş'ta yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen ailelere destek ödemesi yapacaklarını belirtmişti. Deprem bölgesinde bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'dan yaptığı açıklamada ise depremzedelere verilecek 10 bin TL'lik yardımları 15 bin TL'ye yükseltileceğini söyledi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Adıyaman'da yaptığı açıklamada;  "Elazığ, Van'daki depremlerde, yangınlarda yaraları en kısa sürede sardıysa inşallah burada da aynısını yapmaya muktedirdir. AFAD acil yardım ödeneğinden az önce ifade ettiğim destekleri vereceğiz. Hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15.000'er lira vermenin hazırlığını yapıyoruz. Konteyner kentler dışında barınacaklara kira yardımını yapacağız. Bu yardımları giderek yaygınlaştırarak sürdüreceğiz." dedi.

Yardımın en kısa sürede depremden etkilenen vatandaşların hesabına yatacağı belirtilerek net tarih verilmedi. Cumhurbaşkan Erdoğan'ın açıklamalarından sonra vatandaşların aramaları hızlandı. Fakat depremzedelere verilecek olan nakit destek hakkında henüz net bilgiler yok.