"Dernekten geliyoruz" dediler, yaşlı kadının 100 bin TL değerindeki ziynet eşyasını çaldılar!

Bursa'da yaşanan olayda bir eve giren hırsızlar, karşılaştıkları yaşlı kadını "dernekten geliyoruz, ziynet eşyalarını koruyacağız" diyerek dolandırıp, 100 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını alıp ortadan yok oldular.

"Dernekten geliyoruz" dediler, yaşlı kadının 100 bin TL değerindeki ziynet eşyasını çaldılar!

Bursa'nın Osmangazi ilçesinde 2 hırsız, kapısını açık gördükleri evin içine daldı. Karşılarında 85 yaşındaki Müşerref Kurt'u gören şüpheliler, yaşlı kadına kendilerini yardım derneği üyesi olarak tanıttı. Yaşlı kadına müdürlerinin geldiğini ve kendisine yardım etmesi için ziynet eşyalarını saklaması gerektiğini söyledi. Dolandırıcılara inanan kadın, uzattıkları poşete torunun düğünü için ayırdığı 100 bin TL değerindeki ziynet eşyalarını koydu. Ardından poşeti dolaba koyan kadın hırsızlarla birlikte müdürlerin gelmesini beklerken, hırsızlardan biri kaşla göz arasında dolaptan ziynet eşyalarının olduğuı poşeti alarak evden çıktı. Diğer şahıs ise müdürleri alıp geleceğini söyleyerek evden ayrıldı.

Beklemesine rağmen kimsenin gelmediğini gören yaşlı kadın, oğluyla birlikte karokala gidip durumu polislere bildirdi.

"Dernekten geliyoruz" dediler, yaşlı kadının 100 bin TL değerindeki ziynet eşyasını çaldılar! - Resim : 1

Bir anlık dalgınlıkla kapıyı açık bıraktıktan sonra torunun sünnet düğünü için biriktirdiği parasından olan Kurt, "Kapı açık kaldığı için iki kişi içeri girdi. Beni görünce "dernekten geldiğini" söylediler. "Yardım edeceğiz" dediler. Benle bir süre konuştular. Bana altınlarımı "dernek müdürü görmesin, yardım etmez" dediler. Altınlarımı, paralarımı poşete koyup dolaba koymamı söyledi. Hatta dolaba bile kendi koydu. "Biz müdürleri alıp geleceğiz" diye çıkıp gittiler. Bir süre bekledim gelen giden olmadı. Dolaba baktım poşeti almışlar. Torunuma sünnet düğünü yapacaktım. Bütün birikimimi aldılar. Tek isteğim polislerin hırsızı bulması." dedi.