Destek başvuruları başladı! Bu ilimizde yaşayan vatandaşlar elini çabuk tutsun

Diyarbakır’da yaşayan ve hayvancılık işiyle uğraşan herkesi ilgilendiriyor. Çermik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü bünyesinde buzağı desteği alma müracaatları başladı.

Destek başvuruları başladı! Bu ilimizde yaşayan vatandaşlar elini çabuk tutsun

Tarım ve Orman İlçe Müdürü Yusuf Güden, buzağı desteklemesinden yararlanmak isteyen yetiştiricilerin 2023 yılında doğmuş buzağıların TÜRKVET ve E-Islah sistemine kayıtlı olması, buzağıların her iki veri tabanında doğdukları işletme numarası, cinsiyet, ana kulak numarası ve doğum tarihleri aynı olması gerektiğini belirterek, buzağının, TÜRKVET kayıtlarına göre doğduğu işletmede en az 4 ay (120 gün) süreyle yaşamış olması gerektiği ifade etti.

FARKLI ZAMANLARDA 2 ÖDEME YAPILIYOR

Destekleme ödemelerinin her yıl iki dönem halinde yapıldığını hatırlatan Güden, “Bu bağlamda 2023 yılında doğan buzağılar için birinci dönem başvurular 2 Ocak 2024 tarihine kadar, ikinci dönem başvurular ise temmuz ve ağustos tarihleri arasında olmak üzere iki dönem halinde yapılır. Yetiştirici Birliğine üye yetiştiriciler müracaatlarını birlikler üzerinden, herhangi bir birliğe üye olmayan yetiştiriciler doğrudan Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğüne şahsen müracaat edeceklerdir” dedi.

"TÜM HAYVANLAR SİSTEME KAYDEDİLMELİ"

Üreme parametresine uygun olarak doğan buzağılar için buzağı başına bin TL ve üreme parametresine uygun olmayan buzağılar için buzağı başına 750 lira destek ödemesi alınacağını kaydeden Güden, “Üreticilerin tüm hayvan varlıklarını ve hayvan hareketlerini mutlaka ilgili sistemlere kaydettirmelerinin menfaatleri icabı olduğunu, destek almamasının en önemli sebebinin de sistem kayıtlarının olmamasından ve üreme parametresine uyulmamasından kaynaklanmakta” ifadelerinde bulundu.