Destek ödemesinde güncelleme yapıldı! 2 katından daha fazla ödenecek! Bakanlıktan duyuruldu! Başvuru şartları belli oldu

Milyonlarca dar gelirli aileye müjde, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan geldi. Geçtiğimiz yıllarda da yapılan yardım ödemesine güncelleme yapıldığı duyuruldu. Bakan Derya Yanık tarafından bu yardımdan hem kiracıların hem de ev sahiplerinin faydalanabileceği belirtildi. Peki, güncelleme yapılan destek ödemesi hangisi? Destek ödemesi kaç TL oldu?

Destek ödemesinde güncelleme yapıldı! 2 katından daha fazla ödenecek! Bakanlıktan duyuruldu! Başvuru şartları belli oldu

İhtiyaç sahibi ve dar gelirli aileleri, maddi yönden rahatlatacak yardım paketine güncelleme yapıldı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından yapılan açıklamaya göre bu destek ödemesinden hem kiracılar hem de ev sahipleri başvuru yaparak yararlanabilecek. Peki, hangi destek ödemesine güncelleme yapıldı? Destek ödemesi kaç TL'ye yükseldi? İşte detaylar...

Destek ödemesi tutarı arttı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından paylaşılan sosyal yardımlar konusunda ilişkin detaylar, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'tan geldi. Kamuoyuyla paylaşılan bilgiye göre, geçtiğimiz dönemde bin 150 TL olarak ödenen yardımın artan doğal gaz fiyatları sebebiyle artırılmasına karar verildiğini duyurdu. Uzun zamandır devam eden doğal gaz yardımı ödemesi, enerji fiyatlarındaki artış sebebiyle bu yıl 2 bin 500 TL olarak ödeneceğine karar verildi. 

Destek ödemesi herkes başvurabilecek!

Geçtiğimiz yıllarda en düşük 415, en yüksek bin 150 TL olarak ödenen doğalgaz destek ödemeleri, duyurulan son güncelleme ile bu yıl en az 900 TL, en fazla 2 bin 500 TL olacağı aktarıldı ve yardım paketine ev sahipleriyle birlikte kiracıların da başvuru yapabileceği 311 bin hanenin bu yardımdan faydalandığını, bu yıl yapılan yeni düzenlemeler ile daha fazla vatandaşa destek ödemesinden yararlanacağı paylaşıldı.

Doğal gaz destek ödemesi başvuru detayları 

Ev sahibi ve kiracıların başvuruda bulunabileceği doğal gaz yardımı başvuruları e-Devlet üzerinden ve bulunduğunuz il veya ilçede ki SYDV şubeleri aracılığıyla yapılabilir. 

Destek ödemesinden faydalanmak isteyen vatandaşların;

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması,

- Doğalgaz alt yapısı olan il ilçelerde ikamet ediyor olması,

- İkamet ettiği yerde ön ödemeli ya da faturalı sayaca bağlı bir doğalgaz aboneliği olması,

- Mesken abone grubunda olması gerektiği vurgulandı.

Başvuru için e-Devlet sisteminde “Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti” yazmanız ve çıkan ilk sonuca tıklamanız gerektiği paylaşılırken bu sayfada karşınıza çıkan adımları takip ederek başvurularınızı gerçekleştirebilirsiniz.