Destici geri adım attı: Özür dilemekten hiç çekinmem

Büyük Birlik Partisi Lideri Mustafa Destici geçtiğimiz hafta siyasette yeni bir tartışamanın fitilini ateşledi. Tip lideri Erkan Baş için tito artığı ifadesini kullandı. Bu açıklamaya tepkiler art arda gelince Destici geri adım attı: "Eğer ağzımdan da yanlış bir şey çıkmışsa onlardan özür dilerim, özür dilemekten hiç çekinmem” dedi.

Destici geri adım attı: Özür dilemekten hiç çekinmem

Mustafa Destici tv100 programına katılmış TİP Genel Başkanı Erkan Baş ile ilgili olarak tito artığı ifadelerini kullanmıştı.

Destici’nin sözleri üzerine Erkan Baş, “Bu şahsı ciddiye almam, ama burada mesele ben değilim. Hakaret edilen ülkemizdeki milyonlarca Yugoslavya göçmenidir” cevabını verdi.

Tartışmaya Rumeli Dernekleri de dahil oldu. Mustafa Detsici’yi özür dilemeye çağırdı.

GÜNLER SONRA ÖZÜR GELDİ

Mustafa Destici “Ben hiçbir Boşnak, Makedonyalı, Arnavut, Kosovalı, Karadağlı, Batı Trakyalı ya da Bulgaristan’daki Türkleri incitmek istemem. Onlar zaten ödemesi gereken bedeli ödemişler, canlarını vermişler, topraklarını vermemişler. Orada hâlâ Türklük ve İslam adına nöbet tutuyorlar. Biz burada kendi bağımsız devletimizin içinde hür bir şekilde yaşıyoruz, bayrağımızın altında, ama onlar büyük sıkıntı çekmişler, ağır bedeller ödemişler ve hâlâ o topraklarda aldıkları emaneti canları pahasına taşıyorlar”