Deterjan Pazarı vurgununda yeni gelişmeler! Emniyet düğmeye bastı: Arama görüntüleri sadece tv100'de

Oğuz Haksever ile tv100 Ana Haber yayınına bağlanan tv100 muhabiri Ebru Balıkçı, Deterjan Pazarı vurgununda son gelişmeleri aktardı. Balıkçı, firma sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yönetici gözaltına alındığını açıkladı.

Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde "banyo topu" üretimi yapmaları için anlaştıkları kişilere paralarını ödemeyen "Deterjan Pazarı" şirketinin vurgunuyla ilgili emniyet güçlerinin operasyon görüntülerine ilk kez tv100 ulaştı. Operasyonla ilgili gelişmeleri aktaran tv100 muhabiri Ebru Balıkçı "Dolandırıcılık iddialarının odağında o firmayla ilgili sıcak gelişmeler bugün art arda geldi. Ankara Kahramankazan’daki deterjan firmasının vatandaşlara ilk olarak deterjan hammaddesi sattığı, ardından bunu banyo topu haline getirdikten sonra 3 katı fiyata almaları şeklinde bir vaatte bulundukları iddia edildi. İddiaya göre vatandaşlar paralarını yatırmalarına ve ürünleri teslim etmelerine rağmen paralarını alamadı. Mağdurlar ilk olarak sosyal medya üzerinde örgütlendi, ardından ise bir araya gelerek soluğu firmanın kapısında aldılar. Tepkilerini dile getirdiler, bir açıklama beklediler. Açıklama firma sahibi Süleyman Kocabaş’tan dün akşam saatlerinde sosyal medyadan geldi. Ancak açıklama biraz tehditvariydi. Süleyman Kocabaş ‘benim firmam kapatılırsa paranızı alamazsınız. Ben size kredi çekin borçlanın şeklinde bir açıklama yapmadım’ şeklinde bir açıklamada bulundu. Dolandırılan vatandaşlardan bir kısmı hala olayın farkında değildi. Sabah saatlerinde firmada nöbetimiz devam ederken bazı vatandaşlar gelip ürünlerini teslim ettiler ve paralarını alacaklarından oldukça emindiler. Şikayetlerin art arda gelmesi üzerine Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı olayla ilgili bir soruşturma başlattı. Ankara Emniyet Genel Müdürlüğü de hızla harekete geçti ve operasyonun düğmesine bastı." dedi.

"Firma sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yönetici gözaltına alındı"
Emniyetin operasyonu sonucunda gözaltıların olduğunu belirten Balıkçı "Süleyman Kocabaş ile firmanın 7 yönetici gözaltına alındı. Aslında 1 yıldır teknik takip sürüyordu. Ankara polisleri bu şahısları takip ediyordu. Bugün de Kırıkkale’den Ankara’ya döndükleri sırada da yine takip devam ediyordu. Paralarını alıp kaçacaklarını anladıkları sırada da Ankara polisi operasyonun düğmesine bastı. Ankara sınırı içerisine girdiklerinde ise firma sahibi Süleyman Kocabaş ve 7 yönetici gözaltına alındı. Aynı zamanda adreslerde de aramalara geçildi. 7 işyeri ile 10 ikamette arama yapıldı. O noktalarda aramalar yapılırken en sıcak görüntüler tv100 ekranlarındaydı. İlk görüntülere tv100 haber merkezi ulaştı. Vatandaşlardan alınan ürünler fabrikalarda atıl durumda bekletiliyor. Firmanın yurtiçi ve yurtdışında herhangi bir satış yapmadığı anlaşılmış oldu. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Ticaret Bakanlığı’ndan bir rapor bekliyor. O raporda detaylı bilgiler yer alacak. Rapora son şekli verildikten sonra o rapor Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na iletilecek. Aslında soruşturmanın seyri o soruşturmadan sonra değişmiş olacak. Gözaltına alınan şüpheliler 4 gün daha Ankara Emniyeti’nde olacak. Diğer illerden gelen şikayetler de göz önüne alınarak soruşturmaya yön verilecek." diye konuştu.