Dev uyuşturucu operasyonu: Baronlardan kapsüllü sevkiyat

İstanbul Narkotik polisi uyuşturucu baronu Urfi Çetinkaya'nın kardeşi Aydın Çetinkaya'nın başında olduğu bir şebekeyi çökertti. Baronların uluslararası operasyonların artması nedeniyle yüklü miktarda uyuşturucuyu Fas üzerinden Türkiye'ye kuryelere kapsüllerle yutturup soktuğu belirlendi.

Dev uyuşturucu operasyonu: Baronlardan kapsüllü sevkiyat

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerince, 8 ay
boyunca yürütülen projeli çalışmalar kapsamında; Uyuşturucu maddelerin kapsül halinde yutularak vücutta taşınması suretiyle havayolu kuryeleri ile Fas’tan ülkemize uyuşturucu madde getirdiği belirlenen bir suç örgütü deşifre edilmiş, örgütün liderinin Aydın Çetinkaya ve yardımcısının oğlu Ceyhan Çetinkaya isimli şahıslar olduğu tespit edildi. 

Dev uyuşturucu operasyonu: Baronlardan kapsüllü sevkiyat - Resim : 1

Soruşturma kapsamında 3 farklı tarihte yakalanan örgüt üyesi kadın kuryelerin yapılan
muayenelerinde, 774 parça kapsül halinde toplam ağırlığı 4 kilo 862 gram olan toz esrar maddesi ele geçirilmiş, 6 şahıs tutuklandı. 

Çalışmaların devamında, 16.05.2022 tarihinde İlimiz 3 ilçe ve Tekirdağ Marmaraereğlisi
ilçelerinde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonlarda ise aralarında örgüt lideri ve yardımcısının da bulunduğu 4’ü Fas uyruklu olmak üzere toplam 8 şüpheli şahıs yakalanarak gözaltına alındı. 

Baronlardan yeni taktik

İstanbul Narkotik polisinin operasyonunda ilginç bir detay ortaya çıktı. Daha önce yüklü miktrada uyuşturucuyu gemilerle sevkiyat yapan baronların uluslararası operasyonların artması nedeniyle  Fas üzerinden Türkiye'ye kuryelere kapsüllerle yutturup soktuğu belirlendi. Gözaltındaki Urfi Çetinkaya'nın kardeşi Aydın Çetinkaya ve oğlu Ceyhan Çetinkaya'nın emniyetteki işlemleri devam ediyor.