Ali Babacan'dan EYT düzenlemesi çıkışı! "Bakanın söylediği 200 milyar lira bütçede yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, EYT düzenlemesiyle ilgili iktidarı eleştirdi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'in "EYT'nin 2023'e maliyeti 150 milyar lira civarında" sözlerine tepki gösteren Babacan, "Bakan'ın EYT için 200 milyar ayırdıklarını söylediği para bütçede yok. Erdoğan sabah aklına gelen her şeyi yapmak istiyor. Bu ülkenin ekonomisi böyle düzelir mi?" ifadelerini kullandı.

Ali Babacan'dan EYT düzenlemesi çıkışı! "Bakanın söylediği 200 milyar lira bütçede yok"

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, FOX TV'de gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. EYT düzenlemesiyle ilgili konuşan Babacan, "Bakan'ın EYT için 200 milyar ayırdıklarını söylediği para bütçede yok." diyerek iktidarı eleştirdi.

Babacan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

''(Davos'ta) Türkiye ile ilgili en çok siyasi gelişmeleri izliyorlar. Ama daha çok seçimi merak ediyorlar. ‘Seçimde ne olacak?’ diyorlar. ‘Biz geliyoruz, Türkiye’ye güvenin, Türkiye’den asla vazgeçmeyin’ dedim.

Türkiye’de Geniş kesimler yoksullaştı. Şu anda Sayın Erdoğan’ın yaptığı son 4-5 yıldır orta direği tamamen çökertmek. Fakir daha fakir, zengin daha zengin oldu. Enflasyon yoluyla sabit gelirli herkesin satın alma gücünden kepçeyle aldılar.

"LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMÜYOR"

’Büyüdük’ diyorlar. Bu büyümeden iş gücünün aldığı bir pay yok. Büyümeden kim mutlu olmuş, parası olan, sermayesi olan, varlığı olan mutlu olmuş.

Bizim anayasamız hazır. Sizinki nerede? Her gün boş boş konuşmakla olmuyor. Lafla peynir gemisi yürümüyor. Bizim seçim beyannamemiz, hükümet programımız hazır.

Türkiye’yi gidip de Birleşip Arap Emirlikleri’nin 3-5 milyar dolarına muhtaç eden, Suudi Arabistan’ın 3-5 milyar dolarına muhtaç eden, kapı kapı gezip krallardan, emirlerden para istemeye muhtaç eden Sayın Erdoğan’ın kendisi.

Hukuk olmadan, güven olmadan finans merkezi olamazsınız. Şuanda Türkiye'de belli miktarda döviz almaya çalışan kurumlara telefon gidiyor. Seçime kadar dövizi bastırmaya çalışıyorlar. borsaya bakın yazık günah bu ülkede insanlar mağdur oldular. Bu hükümetin yaptıklarının bir bedeli var. Bakanlar yatırıma yönlendiriyor, Cumhurbaşkanı şu dövizi alın bunu alın diyor.

Devletin görevi güveni oluşturmak, düzenlemek ve denetlemektir. Şuanda hiç bir alanda serbest piyasa diye bir şey kalmadı. Bunların amacı seçime kadar set yıkılmasın seçimden sonrası tufan bunların yaptıkları bu. Kaybettikleri zaman biz gelir gelmez her şeyi normalleştireceğiz.

128 milyar dolar vardı ya. Geçen sene en az 100 milyar dolar daha arka kapıdan gizli saklı döviz sattılar. Kuru öyle bastırmaya çalışıyorlar. Hepsini düzeltiriz. Bunlar karışık ve zor sorunlar gibi gözüküyor ama biz bu ülkenin çalışkan öğrencileriyiz.

Türkiye'yi bir daha asla dönüşümlü zorbalık dönemine sokmayacağız.

"STRATEJİ DEĞİŞTİRDİLER"

Utanması gereken birileri varsa kendileridir. Türkiye'nin kişi başı milli gelirini yıllardır düşürenler utansın.

Sayın Erdoğan önce bizi görmezden geldi. Kontrolündeki yayın organlarına ‘Bunları göstermeyin millet görmezse bunlar büyümez' dedi. Baktı ki öyle DEVA Partisi’nin, Ali Babacan’ın üstünü kapatmakla bu iş olmuyor. Strateji değiştirdiler, saldırmaya başladılar.

Türkiye’de; geniş kesimi yoksullaştıran, zengini daha zengin yapan bir dönem bu kadar şiddetli yaşanmadı. Bu kadar kısa sürede orta direğin çökertildiği bir dönem yaşanmadı. Orta sınıf demokrasi talep eder. Otokrasinin olduğu ülkelerde orta sınıf yoktur.

Erdoğan'ın her AYM seçiminde olduğu gibi favori adayı vardır. Hiç bir şey normal gitmiyor. Yönlendirme, baskıyla devam ediyor. Erdoğan'ın kafası benimle misin karşımda mısın? şeklide çalışıyor. Yargıya da iş dünyasına da maalesef vatandaşa da öyle bakıyor.

"200 MİLYAR BÜTÇEDE YOK"

Merkez Bankasını borçlandırdın, bu döviz senin değil ki. Merkez Bankasının elindeki dövizden daha fazla borcu var. Cüzdandaki parayı gösteriyor, parandan fazla kredi kartı borcun var, borç takmışsın. Borcun parandan daha fazla. Böyle bir şey olabilir mi?

Bizim 200 lira 11 doların da altına düştü. Bakan'ın EYT için 200 milyar ayırdıklarını söylediği para bütçede yok. Erdoğan sabah aklına gelen her şeyi yapmak istiyor. Bu ülkenin ekonomisi böyle düzelir mi? Vatandaşımız sessiz sessiz takip edip herkese notunu veriyor.

Bu milleti yıllar sonra tekrar ekmek kuyruğunda bekletenler utansın. Diyecek başka bir şey yok. Et fiyatları almış başını gitmiş. Bu kadar pahalılık bu kadar fahiş olabilir mi? Gidiyorlar marketlere ürünleri ucuza sattırmaya çalışıyorlar. Rüyalarında görürler böyle enflasyon düşürmeyi.

Şuanda Türkiye'de enflasyonun nedeni döviz kurundaki patlamadır. Maliyeti düşüreceksiniz ki enflasyon düşsün. Türkiye'de maliyet kaynaklı enflasyon var. Çiftçinin maliyetini aşağı indirin bu kadar basit. İktidarın ekonomiyle ilgili açıklarını çöpe atıyoruz, hiçbir değeri yok.

Bahçeli sanki anlarmış gibi borsadan bahsetmiyor muydu? Bahçeli’nin dediklerine güvenip borsaya yatırım yapan herkes zararlı çıktı. Bunların dediğine güvenip iş yapan herkes zararlı çıktı. Söylediklerinin hiçbir kıymeti yok.

Bir de ne diyorlar? ‘Gençler iş beğenmiyor’ lafa bakın. Ben de gençlerin karşılaştığı iş imkanlarını beğenmiyorum. Bizim gençlerimiz çok daha iyi şartlara layık.Bu ülkenin gençlerine son 7-8 yıldır bir gençlik borcumuz var.”