Devasa yaratık ölü bir şekilde kıyıya vurdu…Uzmanlar yerel halka bu alana yaklaşmayın uyarısı yaptı…Her an patlayabilir

Pakistan’da yer alan Belucistan eyaletine yaklaşık 13 metre uzunluğundaki ölü mavi balina kıyıya vurdu. Uzmanların incelemelerine göre 10 gün önce öldüğü tahmin edilen balinanın patlama riski olduğu ve bu nedenle halkın bölgeye yaklaşmaması gerektiği açıklandı.

Devasa yaratık ölü bir şekilde kıyıya vurdu…Uzmanlar yerel halka bu alana yaklaşmayın uyarısı yaptı…Her an patlayabilir

Pakistan’ın Belucistan eyaletine bağlı Gwadar bölgesinde bulunan Jiwani kasabasında ölü bir mavi balina kıyıya vurdu. Hemen ekiplere haber verildi ve ekipler numunelerini alarak incelemelerini başlattı. Yapılan incelemenin sonucunda balinanın 8-10 gün önce öldüğü tahmin edildi.

Devasa yaratık ölü bir şekilde kıyıya vurdu…Uzmanlar yerel halka bu alana yaklaşmayın uyarısı yaptı…Her an patlayabilir - Resim : 1

Balinanın şiddetli dalgalar nedeniyle kıyıya vurduğu belirtildi. Ortalama 13 metre uzunluğundaki balinanın kıyıya çekilmesi için ekipler tarafından çalışma başlatıldığı açıklanırken, bölgeye gelen Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) yetkilileri ölüm nedenini araştırmak üzere balinadan kan ve doku örnekleri aldı.

Devasa yaratık ölü bir şekilde kıyıya vurdu…Uzmanlar yerel halka bu alana yaklaşmayın uyarısı yaptı…Her an patlayabilir - Resim : 2

HER AN PATLAYABİLİR, YEREL HALK YAKLAŞMAMALI

Sahil güvenlik yetkilileri ise şişmeye başlayan balinanın patlama riskinin bulunması nedeniyle yerel halkı bölgeye yaklaşmamaları konusunda uyandı. Uzunluğu 33 metreyi bulan mavi balinalar, Uluslararası Doğa Koruma Birliği’nin (IUCN) nesli tükenme tehlikesi altında olan hayvanlar listesinde yer alıyor.