Devlet Bahçeli çağrı yapmıştı! Milyonlar merakla bekliyordu: AK Parti'den 'emekliye seyyanen zam' çıkışı geldi

MHP lideri Devlet Bahçeli'nin emekli maaşlarına seyyanen zam çağrısı üzerine AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler "Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmemesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var" dedi.

Devlet Bahçeli çağrı yapmıştı! Milyonlar merakla bekliyordu: AK Parti'den 'emekliye seyyanen zam' çıkışı geldi

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli, emekli maaşlarına seyyanen zam çağrısı yapmıştı. “Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır.” diyen Bahçeli, “8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir.” ifadelerini kullanmıştı.

 

 "ÇABAMIZ OLACAKTIR"
AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, Habertürk yayınına katılarak gündemi değerlendirdi. Bugün TBMM Genel Kurulu gündemine gelen memur ve emekli zammına ilişkin torba yasa teklifine ilişkin konuşan Güler, Devlet Bahçeli'nin çağrısına ilişkin "Mümkündür, bu manada çalışanlarımızın özellikle enflasyona ezdirilmemesi, özlük haklarının artırılması noktasında çabamız olacaktır. Ancak bütçe imkanları dediğimiz denge var. dedi.

"BELLİ NOKTALARDA TASARRUFTA BULUNARAK FARKLI KALEMLER OLUŞTURULMAK SURETİYLE FAZLA VERİLMESİNİ BİZ DE ARZU EDERİZ"
Sözlerini sürdüren Güler "Belli noktalarda tasarrufta bulunarak farklı kalemler oluşturulmak suretiyle fazla verilmesini biz de arzu ederiz. Çok ciddi bir çaba sarfedildi. Bunların ekonomik büyüklüğü ve bütçeye getireceği yükle beraber. Bizim halihazırda ek bütçemiz vardı. Ek bütçe bugün kabul edildi. Orada yaklaşık 500 milyar TL'ye yakın harcamanın AFAD başkanlığımıza verildiğini görüyoruz. Yaklaşık 300 milyar TL'nin Hazine ve Maliye Bakanlığına verildiğini görüyoruz. Elbette bu manada bu gayreti ve çabayı sürdüreceğiz. Önümüzdeki dönemde ekonomik imkanları artırma noktasında çabamız devam edecektir." diye konuştu.