Devlet Bahçeli'den Fatih Camii’ndeki bıçaklı saldırıya tepki! "En ağır şekilde cezalandırılacağına yürekten inanıyorum!"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Fatih Camisi imamı ve bir hafıza yönelik gerçekleşen bıçaklı saldırıya yönelik tepki gösterdi. Bahçeli, "Alçak saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra, karanlık bağlantılarının aydınlatılacağına, provokasyon iklimi oluşturmanın arayışında olan mihraklara asla fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyorum." dedi.

Devlet Bahçeli'den Fatih Camii’ndeki bıçaklı saldırıya tepki! "En ağır şekilde cezalandırılacağına yürekten inanıyorum!"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Fatih Camii İmamı Galip Usta ile cami cemaatinden Bilal Erdem'e yapılan bıçaklı saldırıya ilişkin sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulundu.

"EN AĞIR ŞEKİLDE CEZALANDIRILACAĞINA YÜREKTEN İNANIYORUM"

Devlet Bahçeli, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Geçtiğimiz pazartesi günü menfur bir saldırıda yaralanan İstanbul Fatih Camii İmamı Sayın Galip Usta ile birlikte cami cemaatinden Sayın Bilal Erdem’e özellikle şifalar temenni ediyorum. Bu kapsamda alçak saldırganın en ağır şekilde cezalandırılmasının yanı sıra, karanlık bağlantılarının aydınlatılacağına, provokasyon iklimi oluşturmanın arayışında olan mihraklara asla fırsat verilmeyeceğine yürekten inanıyorum." ifadelerini kullandı.

Devlet Bahçeli'den Fatih Camii’ndeki bıçaklı saldırıya tepki! "En ağır şekilde cezalandırılacağına yürekten inanıyorum!" - Resim : 1

NE OLMUŞTU?

İstanbul’daki Fatih Camii içerisinde slogan atan Ö.S., cami imamı Galip Usta tarafından uyarılınca, Usta’yı ve öğrencisi Bilal Erdem’i bıçakla yaraladı. Saldırgan olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalandı.

İstanbul Valiliği’nin olayla ilgili açıklaması şöyle: “08.01.2024 günü saat 19.15 sıralarında Ö.S. isimli şahıs, Fatih Camii içerisinde slogan atarak cami içerisinde huzursuzluk çıkarmıştır. Fatih Camii imamı Galip Usta da şahsı uyararak dışarı çıkmasını istemiş. Ö.S. isimli şahıs bu sırada Galip Usta ve Bilal Erdem’i bıçakla yaralamıştır. Şahıs, olayın ardından güvenlik görevlilerince yakalanarak gözaltına alınırken, Galip Usta ve Bilal Erdem, olayın ardından kaldırıldıkları hastanede tedavi altına alınmıştır. İki yaralının hayati tehlikesi bulunmaktadır.” denildi.