Bunu biliyor muydunuz? Temmuz 2018'den beri ücretsiz!

Devlet bankalarının ATM üzerinden yapılan işlemlerde herhangi bir işlem ücreti alınmaması için yapılan protokol 2018 yılı Temmuz ayında imzalanmış ve devreye sokulmuştu.

Bunu biliyor muydunuz? Temmuz 2018'den beri ücretsiz!

Fakat kamu bankası müşterilerinin büyük bir çoğunluğunun bu uygulamadan habersiz olduğu belirlendi.

Kamu bankası müşterileri uygulamayla ilgili şunları söyledi...

“Kendi müşterilerine kesmediğini biliyorum ama kendi aralarında hesap işlem ücret kesmediğini bilmiyordum. Uygulamanın çok doğru olduğunu düşünüyorum”

 “Daha önce haberim yoktu”

“Daha önce haberim yoktu şu an bunu sizden öğreniyorum. Bu uygulama eğer var ise gerçekten bizler için çok iyi, güzel bir sistem olduğunu düşünüyorum. Şirkette devamlı bu tarz işlemler yapıyoruz ve hesap kesim ücreti alınıyor, diğer bankalarında bu uygulamaya geçmesini isterim”

“Vatandaş için güzel bir uygulama. Ben kendimden para transferleri yapıyorum diğer bankalarında bu uygulamaya geçmesini istiyorum”

“Neredeyse bütün bankalarda bu durumun olması gerekiyor. Örneğin EFT yaptığımız zaman işlem ücreti kesiliyor. Günlük hayatta çok fazla işlem gerçekleştiriyoruz. Diğer bankalar ile işlem yapıldığında kesilen ücret bir defa kesilince sorun olmuyor ancak sürekli bu işlemi tekrarlayınca sıkıntı oluşturuyor”